facebook

Відомо, скільки трудових мігрантів з України хочуть залишитися в Польщі – дослідження

Все частіше настрої українських трудових мігрантів в Польщі показують тенденцію до асиміляції і залучення до переїзду як мінімум одного члена сім’ї. Відтак, потік коштів, які перераховують мігранти в Україну, прогнозовано зменшуватиметься.


Про це йдеться у дослідженні Національного банку Польщі, повідомляє finance.ua.

Протягом останніх 5 років значно зросла кількість українських іммігрантів, які заявили про своє бажання залишитися в Польщі на більш тривалий або навіть постійний термін. Зазначається, що понад половина в Польщі прагнуть перевезти як мінімум одного члена сім’ї.

Відповідно до даних Нацбанку Польщі в 2015 році, більшість українців (80%) планували своє перебування в Польщі терміном до одного року. Однак в 2020 році більшість (52%) планують залишитися на термін більше 3 років.

У дослідженні також відзначається стрімке зростання попиту на вакансії для сімейних пар. За інфомацією соцдослідження Gremi Personal, близько 15% респондентів планують переїжджати до Польщі з сім’ями. При цьому кожен третій українець (31%), який працює в Польщі, має плани, що стосуються безпосередньо асиміляції в Польщі: отримання дозволу на постійне проживання / громадянство, перевезення сім’ї, придбання нерухомості або відкриття бізнесу.

“Нинішня ситуація нагадує тенденцію з польськими мігрантами в Західну Європу після вступу Польщі до Європейського Союзу. Поки човникова міграція все ще була активною, але з роками частка поляків, які бажають залишитися за кордоном (особливо в Британії) на більш тривалий термін, стрімко збільшувалася. Однак міграція польських громадян всередині Європейського Союзу – це не така проблема, як у випадку імміграції з України до Польщі, зважаючи на жорсткіші імміграційні правила для українців. Простими словами, якщо українці зважаться на постійний переїзд з сім’єю і пройдуть всі офіційні процедури, дуже малоймовірно, що вони повернуться на Батьківщину”, – розповів генеральний директор Gremi Personal Томаш Богдевич.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відомо, скільки трудових мігрантів з України хочуть залишитися в Польщі – дослідження