facebook

Перевірте своє авто: через банальну помилку вліплять штраф і можуть забрати права

Українським водіям заборонено їздити без аптечки в авто


Відповідно до ПДР, українські автомобілісти зобов’язані мати у своєму автомобілі обов’язковий “Набір автомобіліста”, який включає аптечку, вогнегасник і знак аварійної зупинки, пише “Ampercar”.

Управління автомобілем без цих предметів заборонено правилами дорожнього руху. Проте постає питання, чи може поліція виписати штраф, якщо виявить відсутність одного з цих елементів? Відповідь на це питання не така очевидна.

За чинною практикою патрульні раніше виписували штраф водіям у розмірі 340 гривень за статтею 121 КУпАП, яка передбачає покарання за керування несправним транспортним засобом.

Проте законність такого штрафу викликає багато питань, як зазначає ampercar.com. Вся справа у тонкощах формулювання правил дорожнього руху.

Відповідно до пункту 31.4.7 ПДР заборонено експлуатувати автомобіль без наявності медичної аптечки, за винятком одноразової поїздки до місця ремонту або стоянки для усунення цієї несправності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За відсутності медичної аптечки, поліція може виписати штраф за технічну несправність автомобіля, але цей штраф може бути оскаржений на місці або через суд.

Таким чином, максимальне покарання, яке може бути виписане порушнику, – це усне застереження. Перший штраф за відсутність медичної аптечки у розмірі 340 гривень зазвичай не вражає водіїв і вони навіть не намагаються оскаржити його.

Однак, повторне порушення за цією статтею може призвести до позбавлення прав на строк від 3 до 6 місяців або штрафу у розмірі від 5 до 10 діб адміністративного арешту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перевірте своє авто: через банальну помилку вліплять штраф і можуть забрати права