facebook

З народу зірвуть останні штани: Рада підвищує штрафи вп’ятеро — список

Подробиці

Рада підвищує українцям штрафи у 5 разів
У парламенті в середу, 10 квітня, депутати розпочали розгляд законопроєкту про внесення зміни до процесу мобілізації. Зокрема, вони підтримали підвищення розміру штрафу для порушників у 5 разів, повідомляє адвокат Роман Симутін у себе в Telegram-каналі.

Зокрема, штраф за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку зросте у п’ять разів і становитиме від 17 тисяч до 25,5 тисяч грн. Це зазначено у статті 210.

Крім цього, у статті 210-1 також встановлені такі штрафи за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Симутін зазначив, що у чинній редакції за цією статтею штраф становить від 3400 до 5100 грн для громадян.

Щодо посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об’єднань, для них розмір штрафу встановлено від 34 тисяч до 59,5 тис. грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Симутін пояснив, що якщо громадянин не з’явиться за повісткою до ТЦК або не оновить своїх даних про реальну адресу, тоді йому доведеться заплатити вже 17 тис. грн.

При цьому, якщо дані містяться в Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг” та Міноборони може їх отримати автоматично, тоді штраф, наприклад, за те, що людина не оновила свої дані, які й так є у цьому Реєстрі, не повинний виписуватись.

Також буде прибрано зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за відмову від проходження медичного огляду при проходженні військово-лікувальної комісії (ВЛК). Порушників зможуть затримувати терміном до трьох діб.

У статті 38 КУпАП передбачено, що адміністративне стягнення за скоєння в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1, може бути накладено протягом одного року з дня його скоєння, а не трьох років, як пропонувалося.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З народу зірвуть останні штани: Рада підвищує штрафи вп’ятеро — список