facebook

Російські війська зайшли в Білорусь, для України є загроза, – розвідка

У разі значного загострення ситуації на території Білорусі українська розвідка не відкидає можливості виникнення загрози для нашої держави з півночі.

Російські війська зайшли в Білорусь, для України є загроза, – розвідка

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) Андрій Черняк.

Він пояснює, що зараз серйозного нарощування військової присутності РФ на території Білорусі немає, проте її окремі підрозділи перебувають у країні.

“Збройні сили РФ здійснюють підготовку до проведення стратегічних навчань “Кавказ 2020″. Тому окремі підрозділи та військовослужбовці Росії перебувають на території Білорусі в межах планових заходів бойової підготовки”, – розповів Черняк.

Станом на 27 серпня розвідка оцінює ймовірність провокацій на білоруській ділянці кордону України як низьку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Однак у разі значного загострення ситуації на території Білорусі не відкидається виникнення додаткових загроз для України з північного напрямку”, – додав він.

“У разі активного втручання Росії у внутрішні справи Білорусі та спроби використання Кремлем кризи в Мінську для реалізації планів із поглинання Білоруської держави РФ може значно посилити свою військову присутність і використовувати білоруську територію та ресурси для розширення масштабної збройної агресії проти нашої держави”, – зазначив Черняк.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Російські війська зайшли в Білорусь, для України є загроза, – розвідка