facebook

Мобільні оператори більше не зможуть списувати кошти без підтвердження абонента

НКРЗІ схвалила проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг” щодо врегулювання відносин, пов’язаних із захистом прав споживачів при замовленні, отриманні контент-послуг та відмови від них.
Згідно з нововведеннями, мобільні оператори зможуть надавати контент-послуги виключно на замовлення або за згодою споживача. Про це пише Finance.ua.

При цьому уточнення процесу замовлення послуги доступу до контент-послуг може здійснюватися за вибором споживача як у паперовій, так і електронній формі, з метою виключення можливості оператора вважати бездіяльність абонента підставою для надання такої послуги.

Абонент зможе отримати доступ до контент-послуг лише за наявності коштів на його особовому рахунку або граничної суми коштів, визначеної договором про надання телекомунікаційних послуг.

Нагадаємо, що раніше Київстар, Vodafone і lifecell у своїй діяльності покладалися на принцип мовчазної згоди абонента при доступі до контент-послуг і при цьому автоматично списували кошти з його рахунку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобільні оператори більше не зможуть списувати кошти без підтвердження абонента