facebook

Кравчук відхрестився від Фокіна і стверджує, що його призначав особисто Зеленський. Хоча раніше говорив протилежне

Ще два тижні тому Кравчук говорив, що сам запропонував кандидатуру Фокіна в ТКГ

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук стверджує, що не пропонував кандидатуру Вітольда Фокіна на пост свого заступника.

Як розповів 2 вересня Кравчук в ефірі «Еспрессо ТВ», з такою ініціативою нібито виступив особисто президент Володимир Зеленський.

Про це Кравчук заявив на тлі скандалу, що вибухнув після заяв Фокіна про необхідність повної амністії прокремлівських терористів і надання всьому Донбасу «особливого статусу».

«Фокін призначений на цей пост указом президента. Я до цього призначення абсолютно ніякого відношення не маю. Я не пропонував, і це питання не обговорювалося безпосередньо зі мною. Нас запросили обох в Офіс президента, і нам обом запропонували такі посади», – сказав він.
Водночас, за даними РБК-Україна, який посилається на джерело, близьке до переговорного процесу в ТКГ, на кандидатурі Фокіна наполягав саме Кравчук, який відразу заявив, що хоче бачити його своїм заступником.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, сам Кравчук раніше заявляв, що особисто подав Зеленському подання на призначення Фокіна.

«Він житель Донбасу, з 16 років працював в шахтах, був прем’єр-міністром України, учасником Біловезьких переговорів. Фокін добре знає Донбас, цих людей, у нього багато там контактів. Я думаю, що в такому випадку його можливості і здатність до такого спокійного, компромісного, аналітичного підходу будуть корисними для цієї справи. Я сьогодні зробив подання президенту України, щоб Вітольда Павловича Фокіна призначили першим заступником голови делегації України в Тристоронньої контактній групі

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кравчук відхрестився від Фокіна і стверджує, що його призначав особисто Зеленський. Хоча раніше говорив протилежне