facebook

«Живіть на позитиві»: Шкарлет відповів на критику щодо додаткової оплати праці вчителям

Сергія Шкарлета розкритикували через відсутність доплат вчителям за понаднормову роботу

Співзасновниця ГО “Батьківський контроль” та “Смарт освіта” Іванна Коберник розкритикувала дії т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Суперечка сталася в ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”, передає ТСН.

Зокрема, Коберник звинуватила Шкарлета в тому, що він не домігся виділення цільової субвенції на організацію навчального процесу.

“Має бути виділена цільова субвенція на організацію навчального процесу в умовах пандемії. Власне, це і є роботою Міністерства освіти і науки. І я не можу собі уявити, щоб попередні міністри освіти вийшли від прем’єр-міністра чи залишили в спокої міністра фінансів, не домігшися цієї субвенції. І ви так спокійно говорите, що у вересні-місяці ви готуєте якийсь проєкт постанови, коли навчальний процес уже розпочався? Це говорить тільки про вашу байдужість і безвідповідальність у цій ситуації”, – заявила Коберник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мова йде про проект постанови Кабміну. За словами Шкарлета, він підготував запит на зміни постанови, щоб отримати 3,3 млрд грн з освітньої субвенції на закупівлю масок і дезінфекторів.

Іванна Коберник засудила наміри Шкарлета стосовно залишків субвенції і заявила, є території, де таких залишків немає.

“Залишки є у тому випадку, якщо не доплачують всі надбавки, не платять зарплату меншій кількості вчителів. А якщо місто все платить, у нього немає залишків. Тоді не треба купувати засоби захисту цим містам?”, – запитала Коберник.

Своєю чергою, Шкарлет відповів, що Коберник “кардинально неправа”.

“Ви кардинально неправі у цьому питанні, тому що 2020 року можна використовувати лише ту частину субвенції, яка залишилися з 2019 року”, – сказав Шкарлет.

У відповідь Коберник знову наголосила на містах, які не мають залишків освітньої субвенції, там, де оптимізована мережа.

Шкарлет порадив Коберник пройти суспільний конкурс на в.о. міністра освіти або самого міністра і додав: “Ви краще за всіх знаєте? Живіть на позитиві, перш за все. Найголовніше, що треба робити”.

Коберник також зазначила, що якби була цільова субвенція, вона б передбачала і закупівлю захисту для вчителів, і додаткову оплату праці вчителів.

“Також МОН із МОЗ рекомендували поділ класів на менші групи, розведення потоків, початок навчань в різний час. Це означає більше годин роботи вчителів. Вони мають бути оплачені. Тобто фактично ви зараз вимагаєте від вчителів працювати більше, не забезпечивши їх зарплатою. А я нагадаю, що зарплата педагогічних працівників оплачується з державного бюджету. І це ваша відповідальність”, – додала вона.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Живіть на позитиві»: Шкарлет відповів на критику щодо додаткової оплати праці вчителям