facebook

Лікар розповів про головну помилку, яку припускаються люди при перших симптомах COVID-19

Лікар розповів про головну помилку, яку припускаються люди при перших симптомах COVID-19

Він розповів, що потрібно робити при захворюванні у домашніх умовах.

Євген Комаровський, відомий український педіатр, пояснив основні помилки, які роблять пацієнти з появою перших симптомів коронавірусу.

За словами лікаря, використання антибіотиків та гормональних препаратів для лікування легкої форми коронавірусу може сильно перешкодити одужанню.

«Поки що ваш пульсоксиметр показує більше 93, у вас легка форма, або початок захворювання — стандартні заходи: мінімум їжі, максимум пиття, чисте, прохолодне повітря. Ніякого постільного режиму за жодних обставин! Якщо у вас висока температура – ​​прийміть парацетамол та ібупрофен. Закладеність носа – промити фізрозчином. От і все. Але як тільки рівень сатурації стає нижчим за 93, потрібно звернутися до лікаря, щоб вирішити, що робити далі», — радить Комаровський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Найбільша помилка, яку ми можемо зробити, — це приймати дексаметазон чи антибіотики на початку захворювання, коли пульсоксиметр показує нормальні значення. Це те, що вбиває вас максимально. Це зводить до мінімуму ваші шанси виживання. Амбулаторне лікування коронавірусу нічим не відрізняється від лікування грипу чи нежиті. Починати турбуватися потрібно лише тоді, коли ваш пульсоксиметр реагує. Або якщо у вас є купа інших супутніх захворювань», – сказав він.

Раніше Курсор писав, що лікар розповів про можливу появу небезпечного штаму COVID-19. Лікар зазначив, що новий штам COVID-19 необхідно ідентифікувати якнайшвидше, щоб виробники могли адаптувати вакцину до нової інфекції.

Крім цього, ВООЗ уважно стежить за підваріантом Дельта. ВООЗ заявила, що уважно відстежує подваріант штаму Дельта, щоб визначити, чи він більш переданий, ніж вихідний штам, оскільки випадки COVID-19 знову зростають у всьому світі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар розповів про головну помилку, яку припускаються люди при перших симптомах COVID-19