facebook

Соратники Кадирова замовили вбивство українського нардепа і військового за $1,7 млн

Два високопоставлених чиновників з Чечні замовили вбивство народного депутата України та екскомандира добровольчого батальйону. Про це повідомляє “ЛІГА” з посиланням на матеріали Служби безпеки

За даними оперативників, глава одного з районів Грозного Валід Абдурешидов і заступник уряду Чечні в 2018-2019 роках найняли громадянина Росії для організації вбивства. За ліквідацію українців вони обіцяли винагороду в розмірі 1,7 млн доларів.

Однак найнятий росіянин повідомив про підготовку злочину в правоохоронні органи. Потім він знайшов двох кілерів, які також звернулися до українських правоохоронців.

У квітні 2019 року в Харківській області один з кілерів через кур’єра отримав аванс – 20 тисяч доларів.

Також слідчі допитали депутата, ліквідацію якого замовили чеченці. За його словами, про підготовку злочину він дізнався в 2018 році. Про це йому повідомив громадянин Росії, якого й найняли для організації вбивства – він нібито переслав політику п’ять аудіозаписів, виходячи з яких було зрозуміло, що замовником є заступник голови уряду Чечні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За інформацією офісу Генпрокурора, росіянин зараз перебуває в Австрії. Слідчі вже зробили запит місцевим правоохоронцям, щоб ті надали допомогу в затриманні підозрюваного.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Соратники Кадирова замовили вбивство українського нардепа і військового за $1,7 млн