facebook

“Капітуляцію Штайнмаєра”. Як просувають “зраду” і в чому небезпека

У закон про особливий статус Донбасу все ж погодилися внести “формулу Штайнмаєра”, яка передбачає проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях.

Якщо до проведення виборів кордону не передадуть під повний контроль України, це, по суті, означатиме, що голосування в ОРДЛО пройде під повним контролем російських бойовиків. Точно так само, як проходив “референдум” навесні 2014 року в Луганській, Донецькій областях і в Криму. Підсумки подібних голосувань – очевидні.
“Формулу Штайнмаєра” називають фактичної капітуляцією України на Донбасі

Відповідно до неї, Україна має провести вибори в ОРДЛО без роззброєння “Л/ДНР” і відведення військ Росії

Після виборів Україна зобов’язана надати політичну й економічну автономію ОРДЛО

Україна маж оголосити амністію бойовикам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ми погодилися, щоб “формулу Штайнмаєра” було внесено в закон про особливий статус Донбасу. Зараз тривають переговори про те, які статті цього закону має бути змінено, щоб він працював з погляду права“, – заявив Костін в ефірі 17 вересня.

Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук, коментуючи ситуацію OBOZREVATEL, не відкинула того, що зміст закону про особливий статус Донбасу може бути переглянуто до кінця цього року. Вона додала, що обговорювати процес проведення виборів в ОРДЛО будуть на засіданні фракції за участю представників ТКГ.

Колишній заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, який виступав дипломатичним радником на переговорах у “нормандському форматі”, вважає, що президент Росії Володимир Путін обдурив нову українську владу.

Формула Штайнмаєра”, яку було ухвалено рік тому, – це російський варіант, а не український. Там є фраза, що “закон про особливий порядок вступить у постійний статус за умови проведення в цілому демократичних виборів”. На фразі “в цілому” Росія наполягала три роки. Ми її постійно відбивали, а нова влада прийшла й погодилася на неї“, – зазначив Єлісєєв.

За його словами, інкорпоруючи формулу, Україна, по суті, визнає вибори на території Донецької та Луганської областей, навіть якщо вони пройдуть із порушеннями.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Капітуляцію Штайнмаєра”. Як просувають “зраду” і в чому небезпека