facebook

Перші в світі: в Ізраїлі навчилися ставити на ноги критичних “ковідних” хворих

Ізраїльські медики першими в світі спробували інноваційний метод лікування хворих COVID-19, використавши людські клітини, які були взяті у здорових людей. Як пише сайт ізраїльського телеканалу 112, мова йде про перший подібному випробуванні на пацієнтах.

A medical specialist wearing a personal protective equipment (PPE) works in the hospital No. 1 named after N.I. Pirogov, which delivers treatment to patients infected with the coronavirus disease (COVID-19), in Moscow, Russia May 23, 2020. Kirill Zykov/Moscow News Agency/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. – RC2KUG9NJ73K

 

“Напередодні, 30 вересня, п’ятий з п’яти тяжкохворих пацієнтів був виписаний, після того, як отримав інноваційне лікування в рамках першого клінічного випробування такого роду”, – повідомляє видання.

Експериментальний метод лікування застосували щодо п’яти важких хворих, двоє з яких були вже в критичному стані. Випробування проходили в єрусалимської лікарні “Хадасса Ейн-Керем”, співробітники якої розробили спільно з біотехнологічною компанією “Analybex Therapeutics” препарат, здатний, як показала практика, підняти на ноги навіть тих пацієнтів, у яких, на думку лікарів, вже не було шансів вижити.

Препарат під назвою “Alostra” (“Алостра”) був розроблений на основі досліджень голови відділення внутрішньої медицини і керівника “червоної зони” “Хадасса” професора Дрора Меврураха. Раніше цей препарат був успішно випробуваний на десяти пацієнтів з сепсисом. Випробування на “ковідних” хворих проводилося з схвалення Міністерства охорони здоров’я.

“Алостра” показана для лікування широкого кола медичних випадків, в яких спостерігається підвищена активність імунної системи, що призводить до збільшення секреції білків клітинами імунної системи, званих цитокінами, і викликає цитокіновий шторм”, – пояснив професор Мевурах.” Його дія здійснюється шляхом обробки клітин, взятих у здорового донора і індукованих в лабораторії, таким чином, що вони при введенні в тіло пацієнта стримують запалення або цитокіновий шторм, який дуже шкідливий для хворого”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Генеральний директор “Хадасса” професор Зеєв Ротштейн в свою чергу додав: “Я сподіваюся, що ті, хто формує бюджет і відповідає за грошові потоки лікарняному системи в країні, нарешті прокинуться і зможуть допомогти громадськості в цей складний кризовий час”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перші в світі: в Ізраїлі навчилися ставити на ноги критичних “ковідних” хворих