facebook

У Криму висох найбільший в Україні водоспад (ФОТО, ВІДЕО)

Знаменитий водоспад Учан-Су – найвищий в Україні, а також одна з яскравих візитівок Криму. Але після окупації півострова Росією водоспад пересох.


Гнітюче відео висохлого водоспаду Учан-Су в Криму (а радше – місця, де був водоспад) опублікував телеграм-канал “Подъем” 9 жовтня. Про це пише 24 Канал.

У повідомленні мовиться, що туристи прийшли до водоспаду – подивитися на диво, а натомість зафільмували лише голе каміння. Тож візитівка Криму дійсно вразила туристів, але не так, як вони планували.

Зауважимо, що у коментарях до допису дехто писав, що цей водоспад завжди висихає восени. Це неправда: він дійсно частенько майже пересихає влітку, у найспекотнішу погоду, але не восени.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, в серпні в Криму пересохли кілька основних річок, серед яких ті, які живили деякі водосховища окупованого півострова.

Так, 3 серпня пересохла річка Альма, а 13 серпня вище Чорноріченського водосховища – річка Чорна. 18 серпня пересох Бельбек – недалеко від гирла, в районі села Фруктового.

29 серпня – вперше за історію гідрометеорологічних спостережень – пересохла одна з приток Біюк-Карасу, річка Тонас.

Як повідомляв OBOZREVATEL, водосховища Сімферополя в анексованому Криму заповнені всього на 10-12%. Запасів місту вистачить на 2 – 3 місяці за умови дотримання графіка подачі води, заявив так званий глава російського уряду Криму Юрій Гоцанюк.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Криму висох найбільший в Україні водоспад (ФОТО, ВІДЕО)