facebook

В Україні дозволили електронну торгівлю ліками

Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким в Україні буде дозволена електронна торгівля лікарськими засобами. Документ на законодавчому рівні регулює дистанційну торгівлю ліками.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Закон дозволяє суб’єкту господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю ліками, здійснювати і електронну роздрібну торгівлю ліками, а також доставляти їх безпосереднього споживача.

Документ також встановлює перелік основних вимог до дистанційної торгівлі ліками для аптечних установ, вимог до зберігання, відпуску та їх транспортування.

Згідно з законом, продавець має право доставляти ліки споживачеві власною кур’єрською службою або залучати на договірних засадах кур’єрські служби доставки операторів поштового зв’язку, які повинні дотримуватися умови зберігання медикаментів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідальність перед споживачем за збереження якості ліків та додержання визначених виробником умов їх зберігання несе компанія-продавець, яка здійснює електронну роздрібну торгівлю.

Таким чином, ліки стануть доступнішими для громадян, оскільки навіть у віддалених районах буде можливо замовити медичні препарати у відділення пошти.

Крім того, закон гармонізує чинне законодавство України у сфері дистанційної торгівлі ліками законодавства Європейського союзу.

Нагадаємо, 17 вересня нардепи підтримали у другому читанні відповідний законопроект.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні дозволили електронну торгівлю ліками