facebook

Вимога МВФ: тарифи на комунальні послуги для українців встановить місцева влада

Український уряд затвердив законопроєкт, яким встановлення тарифів на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення повністю передається від Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг у відання місцевої влади.
Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише finance.ua.

“Уряд виконує свої зобов’язання за програмою з МВФ, які мають дедлайн цього року. Ми схвалили проєкт закону, яким пропонуємо передати повноваження встановлювати тарифи на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення від НКРЕКП до місцевої влади”, – повідомив Шмигаль.

Наразі уряд очікує підтримки законопроєкту з боку Верховної Ради.

Зазначається, що цього року Україна підійшла до опалювального сезону з рекордно накопиченими запасами вугілля та газу. Запаси вугілля — 2,9 млн тонн, що вдвічі більше, ніж минулого року, а запаси газу — 27,7 млрд куб. м, що також на рекордному рівні за останні роки.

За словами глави уряду, готовність будинків, мереж, котелень становить понад 95% по всій країні, а тому українці повинні отримати тепло у свої домівки вчасно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Відповідальність за те, коли буде включене опалення, несуть місцеві адміністрації, органи місцевого самоврядування. Уряд, у свою чергу, буде уважно стежити за процесом, щоб не виникало проблем. Адже ми бачили, що кожен рік у нас у різних містах виникають труднощі. Тому зараз попереджаю про відповідальність перед людьми і наші міністерства, і місцеву владу, і Фонд держмайна, і всіх причетних. В цьому році таких проблем бути не повинно”, – зазначив Шмигаль.

Уряд також схвалив рішення, яким доручив Держенергонагляду забезпечити видачу актів щодо підтвердження факту відсутності газифікації багатоквартирних будинків та відсутності в зазначених будинках системи централізованого теплопостачання, йдеться у поідомленні.

“Ця постанова дасть змогу людям, у яких не підведений газ або відсутня система централізованого опалення, не переплачувати в цьому опалювальному сезоні за спожиту енергію”, – додав він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вимога МВФ: тарифи на комунальні послуги для українців встановить місцева влада