facebook

Головнокомандувач ЗСУ розповів, коли в Україні можуть скасувати призов до армії

Для того, аби в Україні скасували призов, має бути вибудована налагоджена система підготовки резерву.
Про це розповів головнокомандував ЗСУ Руслан Хомчак в ефірі телеканалу “Україна“.

“У перспективі в нас є бачення відмовитися від призову, але це може бути тільки тоді, коли в нас буде налагоджена система підготовки резерву. Ми маємо створити таку систему роботи, щоб кожен біля свого дому міг мінімально вміти захистити його”, – зазначив генерал-полковник.

За його словами, створення такої системи займе не півроку, і не рік, але є розуміння, якою вона має бути.

“Такі системи потребують фінансування, підготовки кадрів, починаючи від звичайних цивільних громадян і до голів громад та вищого керівництва держави. Коли така система запрацює, тоді ми зможемо говорити про скасування строкової служби, адже в ній більше не буде необхідності. Коли громадянин вміє стріляти, знає медицину, інженерні питання, які йому потрібні, і якщо завтра йому скажуть «стати на захист Батьківщини», то він знає, що може це”, – сказав Хомчак.

Також він додав, що цьогоріч в Україні кількість призовників на строкову службу було зменшено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У нас сьогодні, по-перше, йдуть контрактники. Зараз армія укомплектована згідно з чисельністю, яка визначена законом, на 100%. Ми вже ставимо питання не укомплектувати просто контрактниками, а ми сьогодні вже переходимо на якість. Ми розуміємо, що коли буде якість, тоді буде зовсім інший підхід до виконання бойових завдань і до повсякденної діяльності, і взагалі до статусу військового”, – зазначив Хомчак.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Головнокомандувач ЗСУ розповів, коли в Україні можуть скасувати призов до армії