facebook

Дослідження: коронавірус може спричинити втрату слуху

У Великій Британії експерти виявили, що новий тип коронавірусу COVID-19 може спричиняти раптову та постійну втрату слуху. Про це пише ТСН із посиланням на оприлюднене у журналі BMJ Case Reports дослідження.

Встановлено, що коронавірус впливає на організм безліччю способів – від втрати смаку та запаху до пошкодження органів. Як заявляють експерти з Університетського коледжу Лондона, COVID-19 може також впливати на слух.

Про це, за даними дослідників, свідчить історія 45–річного пацієнта із астмою, який потрапив до реанімації із підтвердженим коронавірусом та лікувався, зокрема, “Ремдисивіром” та внутрішньовенними стероїдами.

“Через тиждень після виписки з реанімації у нього з’явився тинітус (дзвін у вухах), а потім – втрата слуху в лівому вусі”, – йдеться у повідомленні.

За словами експертів, жодні призначені пацієнтові ліки не могли призвести до погіршення слуху. Сам хворий проблем зі слуховими проходами чи барабанними перетинками раніше не мав.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Подальші дослідження показали, що у чоловіка спостерігалося сенсоневральне зниження слуху в лівому вусі. З частковим успіхом це лікували стероїдами.

Експерти наголошують на тому, що порушення слуху у пацієнтів із COVID-–19 потребує раннього виявлення та термінового лікування, бо поки невідомо, як саме коронавірус впливає на ці органи чуття.

Доктор Стефанія Кумпа припускає, що SARS-CoV-2 “потрапляє до клітин внутрішнього вуха і спричиняє їхню загибель, або змушує організм виділяти цитокіни, що можуть бути токсичними для внутрішнього вуха”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дослідження: коронавірус може спричинити втрату слуху