facebook

У Ватикані вперше судять підозрюваних у педофілії священників

Вперше в історії Ватикан порушив справу про сексуальне насильство католицьких священників над дітьми.

Про це повідомляє BBC.

Перед судом за сексуальні злочини, у яких їх підозрюють, постали двоє священиків. 28-річного Габріеле Мартінеллі звинувачують у сексуальному насильстві над хлопчиком у Ватикані у період 2007-2012 років – домагання розпочалися, коли дитині було 13 років.

72-річного Енріко Радіс звинувачують у приховуванні ймовірних випадків сексуального насильства та в намаганні уникнути офіційного розслідування у період, коли він був керував семінарією.

Судовий процес розпочався 14 жовтня і поки що жоден із підозрюваних не виступив під час засідання. Наступне засідання відбудеться через два тижні.

Про випадки сексуального насильства над дітьми у стінах Католицької церкви

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Випадки розголосу сексуальної наруги над дітьми у стінах Католицької церкви почалися на початку минулого століття і сягнули свого піку між серединою 60-х та серединою 80-х.

Найбільший сексуальний скандал вибухнув у Католицькій церкві США після того, як стало відомо про такі випадки в митрополії Бостона. Стало відомо, що архієпископ Бостона кардинал Бернард Френсіс Лоу знав про сексуальні домагання до дітей з боку священиків своєї митрополії, але нічого не робив і навіть покривав злочинців.

Тільки в перші два місяці католицького секс-скандалу США в розбещенні дітей були звинувачені майже 100 священиків з 11 штатів.

У доповіді, представленій єпископами США в лютому 2004 року, повідомлялося, що починаючи з 1950 року 4392 священика – 4 % всіх кліриків – розбестили не менше 10 тис. неповнолітніх. Лише 2 % священиків, які розбещували дітей, були засуджені до тюремного ув’язнення

У той час, як десятки священиків по всьому світу звинувачували в жорстокому поводженні, Ватикан ніколи не проводив судових процесів щодо звинувачень в сексуальному насильстві в своїх стінах.

Також Католицька церква діяла повільно, коли йшлося про розпізнання сексуальних зловживань в її керівництві. Це відверто визнали єпископи США у 2002 і сам Папа Бенедикт XVI у листі до Католицької Церкви Ірландії 20 березня 2010 року.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Ватикані вперше судять підозрюваних у педофілії священників