facebook

“Знову доводиться констатувати приклади несправедливості” – Сергій Шкарлет про заробітні плати освітян

Т.в.о. міністра освіти і науки України наголошує на необхідності підвищення заробітних плат працівникам освіти.

Т. в. о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет двічі звертався до Міністерства фінансів із пропозицією погодити проєкт рішення щодо підвищення заробітної плати працівникам УЦОЯО, але питання «зависало» у «владних» коридорах. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Мені голослівно дорікали, що я буцімто хочу скасувати ЗНО. Але правда в тому, що протягом останніх місяців я наполегливо намагався забезпечити якісну роботу Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів, які, власне, і проводять ЗНО, – написав Сергій Шкарлет.

Він акцентував увагу на тому, що методисти УЦОЯО виконують величезну та відповідальну роботу. Опрацьовують мільйони документів випускників, вчасно готують дані, сумлінно підтримують роботу інформаційної системи, а мають середньомісячний посадовий оклад у розмірі 10 тисяч гривень, спеціалісти – по 9 тисяч гривень на місяць.

300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість справедливого вступу до закладів вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів, – додав пан Шкарлет.

Т. в. о. міносвіти наводить приклад щодо керівника національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Він отримує 106 тисяч гривень на місяць. Але, за словами пана Шкарлета, це агентство досі не спромоглося ані оприлюднити доповідь про якість вищої освіти, ані підготувати та затвердити положення про апеляційний комітет, ані вчасно виплатити зарплату своїм же «простим» експертам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вчора мав розмову з Прем’єр-Міністром України Денисом Шмигалем та Міністром фінансів України Сергієм Марченком. Вдалося дійти принципової згоди щодо підвищення заробітної плати працівникам УЦОЯО та регіональних центрів, – заявив Сергій Шкарлет.

Насамкінець він додав, що щиро сподівається на позитивне урядове рішення з цього питання вже найближчим часом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Знову доводиться констатувати приклади несправедливості” – Сергій Шкарлет про заробітні плати освітян