facebook

Через згадки про Медведчука: суд заборонив поширювати книгу про Стуса

 Зранку 19 жовтня Дарницький районний суд частково задовольнив скаргу Віктора Медведчука і заборонив розповсюджувати книгу журналіста Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Медведчук згадується у книзі, оскільки свого часу він був адвокатом Стуса.

Його часто звинувачують у порушенні адвокатської етики під час того процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Політик просив суд заборонити поширення книги, оскільки деякі фрази та формулювання в ній, на його думку, порушують честь та гідність. Суд із цим погодився.

Зобов’язати Кіпіані і видавництво Віват видалити з книжки із розділів “Кримінальна справа №5. Книга життя і смерті Василя Стуса” та “Чи вбивав адвокат Медведчук поета Василя Стуса” інформацію про особу Медведчука. Заборонити Кіпіані і видавництву Віват розповсюджувати надрукований тираж книжки “Справа Василя Стуса” і подальше його тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука“, – оголосила суддя.

Кіпіані оприлюднив фото відповідного рішення суду.

Рішення суду ще не набрало законної сили й почне діяти, якщо пан Кіпіані упродовж наступних 30 днів не подасть апеляції або якщо програє ще й апеляційну інстанцію.

Віктор Медведчук судове рішення поки не коментував, а от пан Кіпіані оприлюднив у своєму фейсбуці цитату Василя Стуса.

Кубло бандитів, кагебістів, злодіїв та ґвалтівників у стольному засіли місті як партія більшовиків” – написав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше Віктор Медведчук у коментарі “Громадському” заявляв, що подав позов проти Кіпіані, бо інформація в книзі, на його думку, не відповідає дійсності.

Якщо людина дозволяє собі висловлювання, які не відповідають дійсності, то це є предметом судового розгляду для захисту честі та гідності, я так вчиняв завжди і буду робити в майбутньому“, – пояснював Медведчук.

Нагадаємо, торік в Україні видали книгу “Справа Василя Стуса”. На 90% це документи із розсекречених архівів КДБ про другий судовий процес над поетом у 1980 році. Заборонити її в суді вимагає адвокат Василя Стуса – Віктор Медведчук.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Через згадки про Медведчука: суд заборонив поширювати книгу про Стуса