facebook

«У школі її вважали безнадійною…»

У школі її вважали безнадійною.

Хтось із шкільних викладачів написав її батькам записку в якій говорилося, що у дівчинки були проблеми з навчанням. Вона не могла зосередитися, вічно крутилась. Зараз би сказали, що у неї синдром дефіциту уваги. Але в 30-х роках минулого століття ніхто не знав про такий синдром. Такої хвороби просто не було. Ніхто не знав що існує такий вид розладу.

Її відвели до лікаря. Кімната оброблена дубовими панелями. Вона прийшла туди з матір’ю. Її посадили в крісло в дальньому кінці кімнати де вона просиділа, підклавши долоні під ноги, цілих 20 хвилин, поки лікар розмовляв з нею і її мамою про її проблеми в школі. Вона всім заважала, не вчасно здавала свою домашню роботу, не встигала і так далі. Зрештою лікар сів з нею поруч і сказав, що вислухав всі її проблеми, але тепер хотів би поговорити з мамою віч-на-віч. Він попросив дівчинку почекати трохи і вийшов разом з мамою з кімнати. До того як вийти, він увімкнув радіо, яке стояло на столі.

Як тільки дорослі вийшли, лікар попросив матір поглянути на те, що робить її дочка. Вона відразу ж схопилася на ноги і почала рухатися в такт музиці. Лікар і мати дівчинки подивилися на це декілька хвилин, потім він повернувся до матері і сказав, – “Вона не хвора. Вона танцівниця. Віддайте її в танцювальну школу”.

Мама послухалася поради лікаря. Через якийсь час вони увійшли в кімнату де були схожі на її дочку люди, такі ж непосиди, яким потрібно було рухатися. Там вони навчалися балету, степу, джазовому стилю, займалися джаз-модерном і сучасним танцем. Згодом її прийняли в королівську балетну школу. Вона стала солісткою. Зробила чудову кар’єру в королівській балетній трупі. Врешті-решт вона закінчила королівську балетну школу і заснувала власну танцювальну компанію. Пізніше вона зустріла Андрю Ллойда Веббера. Разом з ним вона зробила одну з найвідоміших хореографічних постановок в історії. Принесла радість мільйонам людей і стала мультимільйонером. Але ж інший лікар міг би посадити її на таблетки і змусити заспокоїтися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ця історія – про Джилліан Лінн, видатного хореографа сучасності, танцювальну експериментаторку, актрису і режисера. За своє творче життя вона поставила кілька десятків шоу, опер, балетів і мюзиклів, серед яких легендарні “Кішки” (Cats) і “Привид опери” (The Рhantom of the Opera) і стала володаркою незліченної кількості нагород і премій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«У школі її вважали безнадійною…»