facebook

Божа кара страшніша за COVID-19 на Рівненщині оштрафували вчительку, бо та не носила маску через “релігійні переконання”

Боїться божої кари, але не COVID-19. На Рівненщині суд покарав учительку ліцею за те, що та систематично відмовляється носити захисну маску на заняттях. Свою відмову педагогиня пояснила релігійними переконаннями. Чи вдалося вчительку переконати у необхідності користуватися засобами індивідуального захисту – знають журналісти “5 каналу”.

Жанна Тєтєнєва викладає українську мову та літературу у Вараському ліцеї №1 і від початку навчального року відмовляється носити захисну маску та міряти температуру.
Колеги не задоволені, вони висловлювались на педагогічній раді, але вчитель залишається при своїй думці“, – каже заступниця директору ліцею Ніла Пашко.
У ліцеї навчається півтори тисячі учнів, і працює 170 вчителів. У стінах школи, зокрема на перерві, носити захисну маску – повинні всі, окрім учнів початкових класів.

Ми за них несемо повністю відповідальність. Якщо ми не будемо дотримуватися порад, то потім на нашій совісті буде чиясь хвороба. Ну Жанна Володимирівна висловила свою думку, але я з нею не погоджуюся“, – каже вчителька Тетяна Кузнєцова.

Не підтримують вчительку і батьки дітей. Переконані – карантину мають дотримуватись усі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кілька разів вмовляла колегу одягати маску або щиток і директорка ліцею – утім марно. Довелося звертатися у поліцію.

Складені були акти, заява про те, що вона відмовляється носити маски, відмова вимірювати температуру, відмова отримати маски отримати щиток. Всі ці документи були передані в поліцію“, – каже директорка ліцею Наталія Середа.
Через відмову носити маску суд нещодавно оштрафував Жанну Тєтєнєву на 17 тисяч гривень. Педагогиня вини не визнає. Каже, не вдягатиме її й надалі. Мовляв цього їй не дозволяє релігія.

Я християнка віри євангельської, Господь мені категорично забороняє носити маску, оскільки Господь створив мене за образом та подобою своєю. Оскільки ми з відкритим обличчям дивимось на Господа, тому я відмовляюсь носити маску“, – каже сама пані Жанна Тетєнєва.
В управлінні освіти про поведінку вчительки – знають. Кажуть, вона має понад 20 років педагогічного стажу. І поки що – від роботи її не відсторонятимуть.

Жанна Тєтєнєва рішення суду збирається оскаржувати і подаватиме апеляцію. Штраф у 17 тисяч гривень вважає захмарним.

Мої професійні якості, знання, вже все знівельовано – одна проблема, що я ходжу без маски“, – зазначає Жанна Тетєнєва.
Утім, оскаржувати вирок – справа практично марна, кажуть правники. Бо щоби скасувати рішення суду – потрібні докази невинуватості педагога.

“Очевидно, якщо не буде надано доказів, чому особа не винувата, а якщо буде далі не спростовано дані факти, а буде лише заперечення, що вона не бажає носити засоби захисту через релігію, то очевидно така апеляційна скарга не буде задоволена“, – каже адвокатка Людмила Суржук.
Нині у педагога є 10 днів для оскарження постанови суду.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Божа кара страшніша за COVID-19 на Рівненщині оштрафували вчительку, бо та не носила маску через “релігійні переконання”