facebook

“Українскій язик – руіна, а нє Украіна”: професор національного університету накинувся на студентку через державну мову (відео)

Професор Національного університету “Дніпровська політехніка” Валерій Громов навідріз відмовився викладати українською мовою у державному виші. Коли студенка попросила його про це під час пари, викладач заявив: “Два язика – адна нация. Адін – руіна, а нє Украіна”.

Про інцидент у мережі сповістив батько студентки. Його допис з’явився у популярній спільноті “Батьки СОС”.

“Моя донька навчається в Національному технічному університеті “Дніпровська політехніка”. Виникла така проблема: викладач предмету “Ціннісні компетенції фахівця” (кафедра філософії) професор Громов В.Є. навідріз відмовився викладати українською мовою.

Далі цитую розмову:

Викладач: Предмет – философия и его специфика.
Студентка: Можна українською, будь ласка?
Викладач: Нет, я читаю по русски.
Студенка: Відповідно до закону, ви можете викладати українською, ви повинні.
Викладач: Если вас не устраивает, пишите на меня жалобу.
Студентка: Добре.
Викладач: Два язика – одна нация, один – руина, а не Украина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після цих слів моя донька встала і вийшла з аудиторії. Розпитала у інших студентів, як з’ясувалося, це не перша така ситуація, але скарг ніхто не писав, все зам’яли. Донька не промовчала і написала скаргу на ректора. Наступного дня на пару прийшла комісія і почали розбирати цю ситуацію. Питають думки студентів. Чотири студенти виступили на підтримку російської мови. Хтось казав, що викладач вже не молодий, йому важко. Хтось, що у нас в Дніпрі майже всі розмовляють російською, тому правильно, що викладають нею. Хтось казав, що російська є мовою нацменшин, тому повинні нею викладати і тому подібне. На підтримку української мови, окрім доньки, виступив лише її одногрупник. Всі інші промовчали.

Комісія сказала, що нас почули, відповідь буде впродовж 3 днів. Сказали, що доньці повідомлять про рішення комісії. Пройшов місяць, а рішення ще немає. Єдине відомо, що його відсторонено від викладання.

Прошу розголосу, адже викладачу може все зійти з рук! Вимагаємо звільнення! Прикріплюю інформацію про викладача та аудіозапис, де він відмовляється викладати українською мовою”, – написав батько студентки.

Аудіозапис розмови студентки та викладача:

Допис батька студентки:

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Українскій язик – руіна, а нє Украіна”: професор національного університету накинувся на студентку через державну мову (відео)