facebook

Французьке печиво Тюіль – просто тане в роті (відео)

Почавши їсти це хрустке печиво, яке схоже на найтонші вафлі, ви просто не зможете зупинитися.

Тонке і хрустке печиво “тюіль” неймовірно популярне у Франції. Його назва перекладається як “черепиця”, оскільки при виготовленні йому надають вигнуту форму, для чого можна використовувати, наприклад, качалку або рулон з пергаментом.

Це печиво можна зустріти практично в будь-який французької булочної, однак золотисті черепички розлітаються з полиць в лічені хвилини, адже їсти їх можна просто без зупинки.

Для приготування нам знадобиться:

– цукор – 125 гр;

– борошно – 55 гр;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– мигдальні пластівці – 125 гр;

– вершкове масло – 100 гр;

– білок – 125 гр.

Для початку розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути. Тим часом змішуємо борошно, цукор і мигдальні пластівці. Якщо їх немає, можна використовувати і звичайний мигдаль, перебивши його в не дуже дрібну крихту. Однак краще використовувати пластівці – вони не забирають з тіста зайву вологу і воно буде більш рідким і поддатливим.

Злегка збиваємо білок. Після чого в суху суміш вливаємо його, розтоплене масло і знову трохи збиваємо, щоб зв’язати всі інгредієнти.

Тепер беремо силіконовий килимок – це, мабуть, єдине пристосування, без якого буде складно обійтися. Чайною ложкою викладаємо порцію тіста на килимок і розмазуємо тонким шаром. Після чого беремо вилку, занурюємо її в піалу зі звичайною водою і розрівнюємо акуратно тісто.

Випікаємо наше печиво при температурі 190-200 градусів до рум’яного ефекту. Потім дуже швидко, поки воно не встигло охолонути, знімаємо ножем і викладаємо на качалку – щоб печиво набуло форми черепиці.

Всем спасибо за ваши 1000 ❤️ РЕЦЕПТ печенья «тюиль» , название переводится как черепица. Это тонкое хрустящее печенье-вафелька берет свою историю в деревнях Прованса. ИНГРЕДИЕНТЫ: ✔️сахар-125 гр ✔️мука-55 гр ✔️миндальные хлопья -125 гр ( у меня в видео миндаль, который я перебила в крошку, но лучше хлопья, тогда они с теста не заберут влагу и оно будет более жидким и податливым) ✔️сл.масло-100 гр ( растопленное) ✔️белок-125 гр ПРОЦЕСС: 1. Растапливаем сливочное масло и пусть оно остынет 2.Мука, сахар , миндальные хлопья перемешиваем 3.Белок слегка взбиваем 4. В сухую смесь , вливаем белок и растопленного сл.масло и так же чуток взбиваем чтобы связать все ингредиенты 5. Берём силиконовый коврик ( обязательно) размазываем тесто ( удобно взять чайную ложечку выкладывать ее порцию на коврик, в пиалу наливаем водичку , вилочку окунаем в воду и потом тесто разравниваем вилочкой) 6.Выпекаем при 190-200 С до румяного эффекта, снимаем ножичком и выкладываем на скалку , чтобы печенье приобрело форму черепицы #рецепты #food #тюиль #cookietonerecipe

A post shared by Евгения Джигомон (@jane_cookietone) on

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Французьке печиво Тюіль – просто тане в роті (відео)