Почавши їсти це хрустке печиво, яке схоже на найтонші вафлі, ви просто не зможете зупинитися.
Тонке і хрустке печиво “тюіль” неймовірно популярне у Франції. Його назва перекладається як “черепиця”, оскільки при виготовленні йому надають вигнуту форму, для чого можна використовувати, наприклад, качалку або рулон з пергаментом.
Це печиво можна зустріти практично в будь-який французької булочної, однак золотисті черепички розлітаються з полиць в лічені хвилини, адже їсти їх можна просто без зупинки.
Для приготування нам знадобиться:
– цукор – 125 гр;
– борошно – 55 гр;
– мигдальні пластівці – 125 гр;
– вершкове масло – 100 гр;
– білок – 125 гр.
Для початку розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути. Тим часом змішуємо борошно, цукор і мигдальні пластівці. Якщо їх немає, можна використовувати і звичайний мигдаль, перебивши його в не дуже дрібну крихту. Однак краще використовувати пластівці – вони не забирають з тіста зайву вологу і воно буде більш рідким і поддатливим.
Злегка збиваємо білок. Після чого в суху суміш вливаємо його, розтоплене масло і знову трохи збиваємо, щоб зв’язати всі інгредієнти.
Тепер беремо силіконовий килимок – це, мабуть, єдине пристосування, без якого буде складно обійтися. Чайною ложкою викладаємо порцію тіста на килимок і розмазуємо тонким шаром. Після чого беремо вилку, занурюємо її в піалу зі звичайною водою і розрівнюємо акуратно тісто.
Випікаємо наше печиво при температурі 190-200 градусів до рум’яного ефекту. Потім дуже швидко, поки воно не встигло охолонути, знімаємо ножем і викладаємо на качалку – щоб печиво набуло форми черепиці.