facebook

Архієпископ ПЦУ нагадав українцям про гріхи і п‘янство. Відео

Владика нагадав про особливість святкування Різдва в умовах пандемії, яку не змогла зупинити жодна держава.

“Пандемія відійде, а чи відійдуть наші гріхи та п’янство?”, – запитує Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Нагадаємо, в Україні нараховується 7097 релігійних організацій, які належать до структури Православної Церкви України (ПЦУ), і 12410 – зі структури Української Православної Церкви, яка перебуває в єдності з Московським Патріархатом, повідомляє Радіо Свобода.

Про це йдеться у відповіді Міністерства культури та інформаційної політики, отриманій 28 грудня.

Статистичний звіт, на який посилається міністерство, містить застарілі майже на рік дані (станом на 01.01.2020). Вперше вони були оприлюднені в наказі Міністерства культури та інформаційної політики України від 14.04.2020 № 1657.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Для проведення богослужінь релігійні організації Православної Церкви України використовували 5299 культових та пристосованих під молитовні будівель: 3673 культові будівлі та 1626 приміщень, пристосованих під молитовні. Українська Православна Церква у єдності з Московським Патріархатом налічувала 12410 релігійних організацій, які своєму користуванні мали 11157 культових та пристосованих під молитовні будівель, зокрема 7804 культових будівель та 3353 приміщень, пристосованих під молитовні», – ідеться у відповіді.

У міністерстві також звернули увагу, що не мають даних про діяльність релігійних структур, які діють на тимчасово анексованій території Автономної Республіки Крим та на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Архієпископ ПЦУ нагадав українцям про гріхи і п‘янство. Відео