facebook

У Києві сміттєвоз насмерть збив пішохода

Сьогодні, 12 листопада, у Києві сміттєвоз на вулиці Березняківській збив пішохода, який переходив вулицю в невстановленому місці.

Про це на Facebook-сторінці повідомила прес-служба поліції Києва.

Правоохоронці попередньо встановили, що водій, керуючи вантажівкою, вчинив наїзд на пішохода, який переходив вулицю в невстановленому місці. Унаслідок наїзду потерпілий дістав травми, несумісні з життям”, – зазначають у поліції.

За інформацією поліцейських, за цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років та позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Правоохоронці здійснюють всі необхідні слідчі дії, аби встановити обставини та причини ДТП.

За даними Нацполіції, у березні 2020 року в Україні всього було зафіксовано 11 тис. 276 ДТП, для порівняння в лютому цього самого року – 12 тис. 672. У березні в ДТП в Україні загинула 231 людина (у лютому, наприклад, 211).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року рівень смертності від ДТП збільшився на понад 10,5%. Найбільшу кількість усіх ДТП, за даними патрульних, становили саме зіткнення та наїзди на пішоходів. Основними причинами незмінно залишаються перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів, недотримання дистанції, керування ТЗ у нетверезому стані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Києві сміттєвоз насмерть збив пішохода