facebook

Степанов сказав, де можна не носити захисну маску

В Україні громадянам не потрібно носити захисні маски на вулиці, виняток – місця великого скупчення людей. А адміністративна відповідальність, передбачена за перебування без засобів індивідуального захисту – маски чи респіратора, стосується лише перебування в громадських місцях.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телевізійної програми “Ранок з Україною”, у четвер, 12 листопада, пише пресслужба відомства.

“На вулиці носити маску не треба. Виняток – це коли ви перебуваєте у місці великого скупчення людей. Наприклад, коли на зупинках, коли є натовп людей, відстань між якими інколи менша ніж один метр. Просто надівайте маску – це безпека”, – сказав Степанов.

Він нагадав, що механізм накладання штрафів за відсутність маски у громадському місці зараз схожий на механізм, який застосовується у разі порушення правил дорожнього руху: порушнику штраф мають виписувати одразу на місці.

“Штрафи виписуватимуться за знаходження без маски саме в громадських місцях. Коли людина, наприклад, зайшла в супермаркет, і вона без маски, то дистанція вже не важлива – адже відстань до інших, зрозуміло, буде весь час змінюватись. Людина повинна знаходитись у масці”, – зауважив Максим Степанов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Степанов сказав, де можна не носити захисну маску