facebook

У ВООЗ повідомили, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що першу партію успішно випробуваної і зареєстрованої вакцини від коронавірусу Covid-19 Україна зможе отримати в другому кварталі 2021 року.

Про це заявив глава офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, пише Deutche Welle.

За його словами, Україна отримає вакцину в рамках Фонду глобального доступу до вакцин Covid-19 (COVAX), який був створений Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ і декількома урядами.

«Як ми знаємо, уряд України вже висловило зацікавленість бути частиною механізму COVAX і зараз працює над національними документами, щоб задовольнити всі вимоги… Україна також зараз вирішує питання про визначення груп ризику, яких слід вакцинувати першими», – повідомив Хабіхт.

Він не уточнив, чи йде мова про майбутню вакцину від коронавірусу, яку розробила і випробовує німецька компанія BioNTech разом з американською Pfizer, або про якийсь інший. Замість цього він зазначив, що кожна країна буде отримувати майбутню вакцину в кількості, що дорівнює 20% від чисельності населення.

На думку ВООЗ це «справедливий розподіл», щоб дотримуватися принципу рівності на першому етапі кампанії вакцинації від Covid-19.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Транш, який покриває 20% населення країни, швидше за все, буде розподілений серед дорослих з високим ризиком, як, наприклад, літніх людей та осіб, які страждають захворюваннями», – зазначив глава офісу ВООЗ в Україні.

За його словами, Україна може розраховувати на виділення до 8,34 млн доз вакцини до кінця 2021 року що складе 20% від наявного в країні населення, згідно з даними Державної служби статистики України.

«Вакцина буде поставлятися траншами. І перший транш буде в кількості, що дорівнює 3% населення, а це близько 1,25 мільйона доз. Вони, за попередніми припущеннями, можуть бути доступні в країні в другому кварталі наступного року», – сказав Хабіхт.

Хабіхт підкреслює, що остаточні умови і повний пакет підтримки будуть доступні після затвердження радою GAVI.

«Україні потрібно буде офіційно подати заявку на цю підтримку відповідно до уніфікованих умов і процедурами, які будуть затверджені для всіх 92 країн з низьким і середнім рівнем доходу», – підсумував представник ВООЗ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У ВООЗ повідомили, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу