facebook

Помер легендарний режисер Роман Віктюк

У Росії у вівторок, 17 листопада, помер знаменитий режисер, народний артист України Роман Віктюк. Йому було 84 роки.

За кілька тижнів до смерті Віктюк був госпіталізований з коронавірусом. Про це повідомили в дирекції московського Театру Романа Віктюка, пише ТАСС.

Роман Григорович помер у лікарні, це трапилося сьогодні“, – сказало джерело. Час і місце прощання будуть відомі пізніше.

27 жовтня стало відомо, що Роман Віктюк був госпіталізований із коронавірусом. Пізніше з’ясувалося, що причиною смерті став інсульт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Час і місце прощання з режисером поки невідомі. Представники театру заявили, що можливо, Віктюка поховають у його рідному місті – у Львові.

У Міністерстві культури України висловили співчуття рідним, близьким і шанувальникам таланту Віктюка.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Театр Романа Виктюка (@teatrviktuka)

Віктюк народився 1936 року у Львові. З 1970-х років ставив спектаклі в різних театрах Москви: “Царську охоту” в Театрі ім. Моссовета, “Чоловік і дружина знімуть кімнату” і “Татуйовану троянду” – у МХАТі. У 1988 році на сцені театру “Сатирикон” поставив свій найзнаменитіший спектакль “Служниці”, в якому всі ролі грали чоловіки. А через три роки спектаклем “М. Баттерфляй” відкрив Театр Романа Віктюка.
На рахунку режисера понад 250 вистав, створених у театрах Росії, України, Литви, Латвії, Італії, США, Фінляндії та інших країн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Помер легендарний режисер Роман Віктюк