Навіть короткочасне вживання напою перешкоджає поширенню коронавірусу
Німецькі учені з’ясували, який напій допомагає знижувати активність COVID-19. Ним виявився чай на основі шавлія.
Спеціалісти інкубували інфіковані коронавірусом клітини з трав’яними чаями з шавлія та коріандру.
Спочатку вони доводили напої до кипіння, а потім настоювали їх протягом двох годин за температури 60 градусів, аби забезпечити максимальне насичення трав’яними компонентами.
Під час дослідження було виявлено, що навіть короткочасного вживання шавлія достатньо, аби зашкодити поширенню коронавірусу. При цьому лікувальний ефект досягався не внаслідок загального противірусного ефекту, оскільки такий само напій не показав жодного ефекту проти герпесу.
На думку вірусологів, такий час можна застосовувати для профілактики коронавірусної інфекції, проте цю інформацію надалі будуть ще підтверджувати інші спеціалісти.
Раніше медики назвали напій, що допоможе зміцнити імунітет та знизить ризик захворюваності на рак.