facebook

Нардеп: “ЄС” – єдина партія, яка показала зростання підтримки на місцевих виборах”

“Європейська солідарність” пройшла до всіх обласних рад України

“Європейська солідарність” – єдина загальнонаціональна партія, яка продемонструвала за результатами місцевих виборів істотне нарощення електоральної підтримки, заявила народний депутат Вікторія Сюмар на брифінгу.
За її словами, “Європейська солідарність” – єдина партія, яка отримала перше місце в п’яти регіонах – Львівській, Тернопільській, Рівненській, Київській областях та місті Києві.
Ми є однією з двох політичних сил у країні, які зайшли в усі обласні ради. Це “Європейська солідарність”, яка зайшла в усі обласні ради, і партія “Слуга народу”. “ОПЗЖ”, “За майбутнє”, “Батьківщина” до низки обласних рад не зайшли і своїх представників там не матимуть. Водночас “Європейська солідарність” є єдиною в країні політичною силою, яка зайшла в усі міські ради обласних центрів. Такого результату жодна інша політична сила не досягла. Ми бачимо, що “слуги” провалилися в Івано-Франківську та у Львові. Вони там не матимуть своїх фракцій. У дуже багатьох регіонах немає “ОПЗЖ”, ще більше регіонів – немає “Батьківщини” та “За майбутнє”. Тільки “Європейська солідарність” присутня як в усіх обласних радах, так і в усіх міських радах обласних центрів“, – зазначила вона.

Агрегований рейтинг від Соціологічної групи “Рейтинг”, який показує різке падіння підтримки партії “Слуга народу” та зростання “ЄС”, уточнила нардепка.

Вони склали обласні ради й склали районні ради Донецької та Луганської областей, взявши фактично один голос – один виборець. І ми бачимо, що зараз цифри агрегованого рейтингу партій такі: 14,5% у “слуг народу”, “Європейська солідарність” – 13,7%, “ОПЗЖ” –12,5%, “За майбутнє” – 8,6%, “Батьківщина” – 8,5%. Всі решта політичних сил 5-відсотковий бар’єр по країні не долають“, – констатувала вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ми подивимося на відсотки приросту щодо кожної політичної партії, то можна побачити, що “ЄС” – єдина політична сила в Україні, яка сьогодні демонструє стабільне зростання. Порівняно з минулою парламентською кампанією, “Євросолідарність” зросла практично на 70%. Натомість “Слуга народу” впала майже на 20% – із 43%, які в них були на парламентських виборах, до 14,5%. Так само близько 5% є падіння в “ОПЗЖ”, і достатньо стабільно стоїть на місці “Батьківщина”, як показують останні вибори“, – наголосила Сюмар.

Ми змоделювали такий парламент, якби вибори відбулися наступного тижня. У “Слуги народу” було б 114 мандатів, у “Європейської солідарності” – 108, “ОПЗЖ” – 97, “За майбутнє” – 66, і “Батьківщина” – 65. Це, звичайно, грубі підрахунки, оскільки вибори відбуватимуться за новою системою. Але якщо рахувати за цими відсотками, то ми б мали саме такий розклад сил. На думку партії “Європейська солідарність”, це достатньо серйозний старт для нас на парламентські вибори, про позачерговість яких сьогодні говорять дедалі частіше“, – вважає Вікторія Сюмар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нардеп: “ЄС” – єдина партія, яка показала зростання підтримки на місцевих виборах”