facebook

Родини медиків, які померли від COVID-19, не можуть отримати компенсації – відео

Родини медиків, які померли від COVID-19, не можуть отримати компенсації

За офіційними даними, всього за час пандемії в Україні, від коронавірусу померли 309 медиків. Але компенсацію від держави отримали лише 35 сімей. Лікарі вмирають майже щодня, їхні родичі намагаються отримати компенсації. Багато медиків звільняються, бо бояться, що залишаться без допомоги і захисту.

У разі смерті медичного працівника від COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків, відповідно до рішення Уряду за кошти державного бюджету ФССУ здійснить виплату одноразової допомоги у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 01 січня календарного року, що становить 1,576 млн гривень“, — ідеться у повідомленні Фонду соцстрахування.

При цьому у випадку встановлення медпрацівнику інвалідності протягом року після захворювання на COVID-19 унаслідок виконання професійних обов’язків, медик має подати заяву з копією ідентифікаційного коду, висновку про групу інвалідності та ступеню втрати працездатності і примірник акта розслідування гострого професійного захворювання. Залежно від встановленої групи інвалідності, він отримає від 630,6 тисяч гривень (ІІІ група інвалідності), до 735,7 тисяч гривень (ІІ група) і 840,8 тисяч гривень (І група).

Зазначається, що для отримання одноразової страхової допомоги медпрацівники, яким буде встановлено інвалідність внаслідок захворювання на COVID-19, а також члени родини, батьки та утриманці в разі смерті медпрацівника мають подати до органу Фонду соцстрахування відповідну заяву, в якій необхідно вказати власні персональні дані, інформацію щодо всіх членів родини, утриманців і батьків померлого, про яких відомо заявнику, та особовий рахунок в банку, на який потрібно надіслати гроші.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що гроші будуть пропорційно розподілені між членами сім’ї, батьками і утриманцями і мають надійти протягом місяця з моменту прийняття заяви.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Родини медиків, які померли від COVID-19, не можуть отримати компенсації – відео