facebook

Чому нас, учителів, викинули і вперто не бачать? Директорка вимагає від владних структур захистити педагогів

Держава повинна надати педагогам соціальні гарантії щодо швидкого тестування на коронавірус, лікування й страхування, переконана директорка гімназії.

Немає іншого шляху зупинити COVID-19, аніж вчасне діагностування хвороби та ізоляція, переконана директорка київської гімназії №179 Ірина Чернілевська.

За її словами, держава повинна забезпечити вчителів можливістю здати тест на коронавірус безкоштовно, але натомість педагоги витрачають власні кошти. А ціна тесту у порівнянні з учительськими зарплатами, надто висока.

При цьому освітяни не мають жодних преференцій в організації діагностування COVID-19, а про лікування і страхування немає сенсу говорити, пише про це директорка на своїй сторінці у фейсбук:
Ми не жебраки, і здаємо тести за власний кошт, бо відповідальні. Ми не можемо дозволити собі стати джерелом розповсюдження вірусу.
І педагогів, і дітей необхідно швидко тестувати, переконана очільниця столичного закладу освіти. В освітян мають бути від держави соціальні гарантії:
Виконуючи важливу соціальну функцію і розуміючи, що учні та вихованці дитячих садків не можуть перебувати у масці весь день, вимагаю від уряду соціальних гарантій щодо швидкого тестування на коронавірус, лікування і страхування.
На думку директорки, необхідно терміново ухвалювати управлінські рішення з метою збереження вчителів і очного навчання, інакше є ризик втратити покоління:
Чому нас, учителів, викинули і вперто не бачать? А ми тримаємо, як фронт, удар, бо не бачити, як ланцюг хвороби швидко захоплює вчителів, не можна!
Ірина Чернілевська вважає, що завдання уряду не лише в тому, щоб швидко тестувати педагогів та учнів, але й створити центр інформування, який допоможе контролювати ситуацію з хворими на COVID-19 у закладах освіти:
Не я повинна передавати інформацію від батьків. Я маю отримувати інформацію про хворих і контактних осіб з метою збереження здорового епідсередовища. Розраховувати на соціальну свідомість можна, але бувають випадки, коли хворі батьки відправляють дітей до школи вчитися, щоб вони не відставали від програми.
Станом на сьогодні, у столичній гімназії, якою керує директорка, 21 клас навчається у дистанційному форматі. Загалом у Києві на онлайн-навчанні перебувають 1041 класів у 267 школах столиці, ще 5 закладів освіти закриті на карантин, повідомив Віталій Кличко під час пресбрифінгу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому нас, учителів, викинули і вперто не бачать? Директорка вимагає від владних структур захистити педагогів