facebook

У січні в Україні введуть посилений карантин: дати та обмеження

В Україні з 8 до 24 січня включно, будуть запроваджені посилені карантинні обмеження. Про це на засідані уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогодні на позачерговому засіданні уряду, КМУ прийняв рішення ухвалити постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно з даною постановою посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року.

«Посилені заходи робляться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Тобто, посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят», — розповів Прем’єр-міністр.

Тому, у відповідності до документа з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос);
кінотеатрів;
фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;
театрів;
ТРЦ, проте (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією).
Також, на час дії посиленого карантину заборонено відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Прем’єр-міністр також розповів, що на період з 8 до 24 січня продовжить працювати громадський транспорт, «аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину». Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У січні в Україні введуть посилений карантин: дати та обмеження