facebook

На свята ближче до сонечка: чи чекають у Єгипті на українців, які ціни, умови в’їзду та карантинні обмеження

Попри карантин, зустріти Новий рік біля теплого моря можна. Три години перельоту — й українці можуть дістатися до сонячного та відкритого для туристів Єгипту. 

Більшість популярних взимку туристичних курортів і місць, ймовірно, через коронавірус будуть закритими, але не сонячний Єгипет, який чекає на свята українців. Тим більше, що навіть за умов повного локдауну в Україні авіаперевезення не зупинятимуть.

 

ТСН.ua дізнався, які карантинні обмеження діють у країні фараонів, які умови в’їзду, проживання та харчування, а також — у скільки обійдеться відпочинок на березі Червоного моря.

Яка ситуація з коронавірусом та карантином
За даними університету Джона Гопкінса, в Єгипті з населенням у 98,42 мільйона ситуація з коронавірусом на порядок краща, ніж в Україні (населення — 41,98 мільйона). Так, станом на 4 грудня, в країні інфікувалося понад 116 тисяч осіб (в Україні — понад 787 тисячі), жертвами стали майже 7 тисяч (в Україні — понад 13 тисяч). Щодо карантину, то локдаун у країні не вводили, але деякі обмеження все ж діють. Серед них, традиційно, дотримання соціальної дистанції, носіння масок у громадських місцях та транспорті. Готелі, ресторани, кафе й нічні клуби в Єгипті працюють.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У нас паніки щодо коронавірусу немає, усе працює. Пляжі усі відкриті. Таких обмежень, як у вас, у Єгипті не вводили. Усі розважальні заклади та заклади з харчування працюють від 21:00 до 00:00-01:00 ночі, однак є заборона на куріння популярних у нас кальянів. Це, мабуть, єдине неприємне обмеження. До нас вже почали їхати туристи на зимування і ми чекаємо на відпочивальників також і на новорічні свята. Дуже чекаємо на українців — у нас тепло й безпечно, поки у вас сніг і зима”, — говорить Міна Аєд (Mina Ayad), менеджер з реклами на Синайському півострові рекламної агенції “ель-Аграм” (Al-Ahram).

Умови в’їзду для українців
Для в’їзду на територію країни потрібно надати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Він має бути зроблений не пізніше, аніж за 72 години до вильоту. Діти до 6 років від тестування звільнені. Також можна пройти тестування й на самому курорті. Після повернення до України самоізоляцію проходити не треба.

“Потрібно бути уважними і зробити тест у лікарнях, які є в переліку і результати яких визнають у Єгипті. З цим переліком може допомогти туроператор, наразі більшість турфірм організовують це безкоштовно. Однак бувають випадки, коли туристи приїжджають з результатами тестів клінік, які не визнають тут. Тоді таких людей просять пройти в окрему кімнату в аеропорту та власним коштом здати тест на коронавірус”, — пояснює менеджер з реклами на Синайському півострові рекламної агенції “ель-Аграм”.

Ціни
В середньому українські оператори пропонують відпочинок на курортах Єгипту (Хургада, Шарм-еш-Шейх (Шарм-ель-Шейх), Марса-Алам) від 450 доларів за тиждень у тризіркових готелях і до 600-700 доларів в п’ятизіркових готелях. На сам Новий рік ціни піднімуться на 50-100 доларів.

Однак, Міна Аєд говорить, якщо приїхати самостійно (ред, — тут, звісно, слід заморочитися з перельотом), то тризірковий готель “все включено”, наприклад, у Шарм-еш-Шейху за добу обійдеться десь усього за 6 доларів з людини.

“Цього року через карантин дуже приємні для туристів ціни. Так, у тризірковому готелі при умові, що все включено, доба цієї зими на людину коштує десь 6 доларів. Тобто готелі за 80% завантаженості готові мати чистий прибуток з однієї людини на рівні 1-1,5 долара на добу. Є також цікаві пропозиції серед туроператорів — традиційні гарячі тури, а також так звана “рулетка-фортуна” вартістю орієнтовно у 250-300 доларів/6 днів “все включено”, коли назву готелю ви дізнаєтеся лише в аеропорту. Але, зазвичай це непогані 3-4-зіркові готелі”, — зазначив Міна Аєд, менеджер з реклами агенції “ель-Аграм”.

Що пропонують готелі на свята — новорічна програма
Кожен готель на новорічну ніч готує свою святкову програму та стіл. В залежності від путівки, це або включено вже у вартість, або потребує окремої оплати. “Як правило, готелі накривають на території спеціальні тераси та прикрашають їх яскравими новорічними вогниками. Це відбувається на вулиці, тому набагато безпечніше у період коронавірусу святкувати так, на свіжому повітрі. Також кожен готель готує концертні програми, анімацію”, — розповідає українка, яка мешкає у Шарм-еш-Шейху.

Дозвілля — що подивитися
Звісно, відпочивати в готелі добре, але крім цього у країні фараонів є багато чого цікавого. Готелі пропонуватимуть вам цілу купу розваг починаючи від дайвінгу, катання на гідроциклах і закінчуючи різноманітними екскурсіями.

Однак, якщо ваш бюджет обмежений, варіанти теж є. Наприклад, у Шармі можна прогулятися центральною вулицею Наама Бей, де дуже красиво. Можна відвідати новий сучасний історичний музей, який відкрився тільки у жовтні цього року, зі справжніми єгипетськими муміями та скарбами древньої цивілізації. У ньому понад 5000 ретельно відібраних артефактів, серед яких є із гробниці самого Тутанхамона. Музей шарм-ель-Шейха відкритий щодня від 10:00 до 13:00 і від 17:00 до 22:00. Вартість входу в музей становить приблизно $12-15 (200 єгипетських фунтів).

Українці, які вже давно мешкають у сонячній країні, радять обов’язково поїхати на площу Сохо. Це жвава площа з фонтанами, ресторанами й лаунж-барами, а також ковзанкою, сніговою кімнатою та іншими розвагами. О 21:00 там запалюють вогні, музичні фонтани і пускають штучний сніг. А ще  дуже радять подивитися на прекрасну мечеть у частині старого міста — Олд маркет.

Серед порад наших співвітчизників, які живуть у Єгипті — насолодитися сонцем, морем, вітамінізуватися взимку екзотичними фруктами та улюбленою полуницею і не боятися їхати на відпочинок, попри пандемію і карантинні обмеження.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На свята ближче до сонечка: чи чекають у Єгипті на українців, які ціни, умови в’їзду та карантинні обмеження