facebook

Як відмовитись від цукру за 5 днів

Мабуть, ви не раз чули причини, чому потрібно відмовитись від цукру. Найбільш вагоміші — це:

  • цукор негативно впливає на відчуття голоду, втоми і настрій, вганяючи нас в нескінченний цикл. Після вживання цукру, його рівень в крові збільшується, змушуючи нас почуватись щасливими і сповненими енергії. Але не підсилюючи його справжньою їжею, рівень цукру в крові знижується так само швидко, як і підвищується, залишаючи нас втомленими, голодними і з поганим настроєм. Тож через це нам хочеться ще більше цукру;
  • цукор є причиною надмірних жирових відкладень. Він змушує тіло виробляти більше інсуліну, ну а останній, зі свого боку, говорить організму, що пора запасати жир на чорний день;
  • цукор сприяє запальним процесам. Це не тільки боляче, але й може стати початком появи проблем з серцем, діабету і навіть раку.

Але є й хороші новини: щоб зменшити залежність організму від цукру, та виключити його із свого раціону, вам знадобиться всього лиш 5 днів. Йдеться про напівфабрикати, які часто містять велику кількість цукру, готові соуси, цукерки, випічку і солодкі прохолодні напої, включаючи напої на штучних підсолоджувачах. Також не варто зловживати фруктами, їх можна їсти не більше однієї порції в день.

Проблема в тому, що в ці 5 днів вам дуже хотітиметься солоденького, і тому  доведеться обманювати організм хитромудрими трюками, про які ви прочитаєте нижче. Деякі продукти допоможуть вам зменшити тягу до цукру і швидше відшукати баланс для тіла.

Ось що потрібно їсти, щоб, відмовившись від цукру, почуватись ситим і задоволеним:

1. Продукти з високим вмістом білків, жирів та клітковини

Ось чому це хороший вибір: після них вам менше хочеться їсти. Постарайтеся включати такі продукти в свій щоденний раціон, і переконайтеся, що 25% вашої дієти складається з білків в поєднанні з хорошими жирами, такими як Омега 3. Природні насичені жири насправді не підвищують, а знижують рівень холестерину в організмі.

Що вибрати з продуктів: яйця, авокадо, горіхи, оливкову олію, хумус, лосось або органічну курятину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2. Замініть хліб і макарони зеленими м’ясистими овочами

Ось чому це хороший вибір: хліб швидко перетворюється організмом в цукор, створюючи той же цикл, а ось овочі містять складні вуглеводи, які сприяють довгому відчуттю ситості. Однак майте на увазі — вони довше перетравлюються, так що це відчуття появиться через 30 хв після споживання їжі.

Що вибрати з продуктів: руколу і капусту.

3. Кислі та квашені овочі

Ось чому це хороший вибір: вони приглушують тягу до цукру.

Що вибрати з продуктів: квашену капусту.

4. Темний шоколад

Ось чому це хороший вибір: він змушує організм виробляти ендорфіни, не підвищуючи рівень цукру в організмі.

Що вибрати з продуктів: будь-який чорной шоколад.

5. Пийте більше води

Ось чому: завдяки воді ви довше почуватиметесь ситими. А ще вона вимиває з організму зайвий цукор, тим самим зменшуючи ваш “цукровий голод”. Окрім цього, вода допомагає худнути.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як відмовитись від цукру за 5 днів