facebook

Скасування відстрочки по догляду за рідною людиною: ТЦК йдуть на хитрість, юрист дав пораду, що робити

Адвокат попередила про незаконні дії військкомів


В Україні триває загальна мобілізація, і багато ТЦК йдуть на різні хитрощі, щоб призвати якнайбільше чоловіків. Про чергові розповіла адвокат Дар’я Голодняк.

Її публікації стосується тих військовозобов’язаних, які отримали відстрочку по інвалідності дружини чи батьків.

Адвокат розповіла, що їй все частіше надходять повідомлення від українців, яких викликають на “переогляд документів” щодо відстрочки по догляду за батьками-інвалідами.

Голодняк зазначила, що у таких випадках співробітники ТЦК дзвонять військовозобов’язаному та, не називаючи причини, викликають для “уточнення даних”. За її словами, це може робитись для того, щоб встановити, чи можуть за громадянами доглядати інші особи, особливо якщо йдеться, наприклад, про зятя.

Вона нагадала про ст. 58, в якій йдеться про те, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії у часі, крім випадків, коли вони пом’якшують чи скасовують відповідальність особи. Тому нинішні зміни у документах не можуть застосовуватись до осіб, які отримували відстрочку раніше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щодо поведінки чоловіків у таких випадках, то вони мають вимагати у ТЦК письмового підтвердження їхніх вимог – на усні можна не звертати уваги.

Якщо ж військкома намагатимуться підвести свої дії до анулювання відстрочки, то їхні дії є протизаконними, і їх можна оскаржити в суді.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скасування відстрочки по догляду за рідною людиною: ТЦК йдуть на хитрість, юрист дав пораду, що робити