facebook

З 1 січня збільшать грошову допомогу сім’ям загиблих та військовим з інвалідністю

Розмір допомоги змінюється щороку, адже кратний прожитковому мінімуму, встановленому для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року. У 2021 році — це 2270 гривень.

 

 

Із 1 січня 2021 року розміри одноразової грошової допомоги пораненим та військовим з інвалідністю, а також сім’ям загиблих будуть збільшені, інформує АрміяInform.

Виплата сім’ям загиблих

З 1 січня розмір допомоги в разі загибелі (смерті) військовослужбовця становитиме:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– під час виконання обов’язків військової служби — 1 702,5 тис. грн.

– у період проходження військової служби — 1 135 тис. грн.

Одноразову грошову допомогу виплачують рівними частинами батькам, дружині, дітям (до 18 років і до 23 років дітям, що навчаються). Документи оформлюють через обласні військкомати.

Відмовляють у призначенні допомоги членам сімей через перебування загиблого (померлого) військовослужбовця у стані алкогольного сп’яніння; самогубство. Не виплачують допомогу також дорослим дітям загиблого.

Грошова допомога інвалідам і пораненим

Розмір допомоги у разі встановлення інвалідності залежить від групи та причинного зв’язку.

Наприклад, якщо інвалідність отримана під час виконання обов’язків військової служби, розмір допомоги — від 567,5 тис. грн до 908 тис.; під час проходження військової служби виплатять кошти у сумі від 158,8 тис. грн до 272,4 тис. грн.

У разі часткової втрати працездатності без установлення інвалідності одноразову грошову допомогу виплачують залежно від ступеня, який установлює медико-соціальна експертна комісія (МСЕК), у розмірі, що визначається у відсотках від 70-кратного прожиткового мінімуму.

Таку допомогу надають військовослужбовцеві, який дістав поранення (контузію, травму, каліцтво) чи захворювання під час виконання обов’язків військової служби, а також звільненому з військової служби, який частково втратив працездатність унаслідок зазначених причин, але не пізніше ніж за три місяці після звільнення з військової служби.

Наприклад, сума виплат у випадку втрати 5 % працездатності становитиме 7,94 тис. грн, якщо 25 % — 39,72 тис. грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З 1 січня збільшать грошову допомогу сім’ям загиблих та військовим з інвалідністю