facebook

Чехія повернеться до суворого карантину через зростання кількості заражень

Уряд Чехії готується прийняти рішення про повернення всієї країни до п’ятого, найсуворішого рівню коронавірусних обмежень, через тривожного зростання кількості заражень.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє IDNES.

За останню добу в країні зареєстрували 10 821 нове зараження – майже на 3000 більше, ніж тиждень тому, і найбільше з 6 листопада. У зв’язку з такою тенденцією уряд сьогодні готується прийняти рішення про повернення до найжорсткіших обмежень. До попереднього, четвертого рівня Чехія перейшла з 18 грудня – тоді закрилися ресторани.

Нові правила почнуть діяти з 27 грудня і передбачають закриття всіх магазинів, крім продуктових супермаркетів і аптек. Також буде діяти комендантська година з 9 вечора до 5 ранку. Спочатку планувалося, що обмеження вступлять в силу вже 25 грудня.

На додаток, в уряді думають над тим, щоб заборонити і великим продуктовим супермаркетам торгувати “другорядними товарами” – щоб вони не отримали переваги в порівнянні з дрібними торговцями, у яких в асортименті немає продуктів і які змушені закритися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На додаток до вже закритим ресторанам, готелям, басейнів і спортзалів закриють також сферу послуг і школи. Дитсадки продовжать працювати, планують виняток і для 1-2 класів шкіл.

Чехія, як і всі країни ЄС, днями очікує перші дози вакцини від коронавируса. До кінця року країна повинна отримати 10 000 доз, до кінця січня – ще 50 000. Загалом Чехія замовила близько 11,9 млн доз, яких вистачить для вакцинації близько 7 млн ​​осіб.

Напередодні парламент схвалив продовження надзвичайної ситуації до 22 січня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чехія повернеться до суворого карантину через зростання кількості заражень