facebook

Стало відомо, у яких випадках підприємці можуть не використовувати РРО

Державна податкова служба України роз’яснила, за яких умов підприємцям не потрібно використовувати реєстратори розрахункових операцій.

 

Підприємці можуть не використовувати РРО під час здійснення розрахунків за товари і послуги тільки у тих випадках, коли вони проходять за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

Тобто якщо покупець замовив послугу або товар через Інтернет і оплатив її або його через платіжну систему (на кшталт LiqPay, Portmone, EasyPay, PayPong, Ipay.ua, City24, Приват24 тощо), то продавець товару чи надавач послуг не зобов’язаний використовувати РРО.

Це передбачено Законом України від 1 грудня 2020 року № 1017-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стало відомо, у яких випадках підприємці можуть не використовувати РРО