facebook

Пандемія коронавірусу закінчиться вже влітку 2021 року: лікар назвав причину

Вже з лютого 2021 року кількість летальних випадків від коронавірусу почне знижуватися. А до літа пандемія може завершитися взагалі.

Такий прогноз зробив головний лікар приватного медцентру, доктор медичних наук, завідувач лабораторії імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський, пише ТСН.

За його словами, за періодом швидкого зростання поширення коронавірусу в березні-квітні 2020 року настав період рівномірного (лінійного) збільшення кількості летальних випадків 4500-5500 випадків на добу (травень-вересень). В середині жовтня знову почався період швидкого зростання, який привів світ до цифри 1,8 млн. смертей.

“На тлі новорічних свят обов’язково буде зниження активності глобального епідемічного процесу. Незважаючи на всі похмурі прогнози. З лютого, я припускаю активізацію до 10-12,5 тисяч смертей на добу з поступовим зниженням до 7500 до травня. Влітку пандемія закінчиться. Не в зв’язку з вакцинацією, на той час в кращому випадку щеплення отримають півмільярда осіб. Тому що 2-3 мільярди людей на Землі вже придбають природний імунітет”, − розповів Андрій Волянський.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пандемія коронавірусу закінчиться вже влітку 2021 року: лікар назвав причину