facebook

У Польщі продовжили жорсткий карантин до кінця січня

Уряд продовжив обмеження, обумовлені пандемією, до 31 січня.
Про це повідомляє Телеграм-канал Нова Польща.

Єдиний виняток — учні 1–3 класів, вони повернуться до шкіл 18 січня.

Правила, які діють у Польщі.

Діє обов’язок закривати ніс і рот та дотримуватися дистанції 1,5 метра. На громадських заходах може бути до п’яти людей, а відстань між місцями проведення заходів — мінімум 100 метрів.

Бари, ресторани та кав’ярні продовжують працювати в обмеженому режимі: їжу можна замовити або доставленням, або забрати самостійно на виніс.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ТРЦ працюють тільки деякі магазини — продуктові, книжкові, косметичні, будівельні, зоо-, авто-, телекомунікаційні та аптеки. У них діє обмеження: одна особа на 15 квадратних метрів.

Готелями можуть користуватися тільки окремі професійні групи та категорії, до яких належать медики, військові, екіпаж літаків, професійні водії, дипломати та ін. (детальніше — розділ 3 відповідного розпорядження Ради міністрів Польщі). Також працюють так звані робітничі готелі.

Закриті гірськолижні траси.

Спортивні об’єкти відчинені тільки для професійних спортсменів.

Після перетину польського кордону літаком, автобусом чи поїздом необхідно пройти 10-денний карантин. Виняток: учні й cтуденти; військові; іноземці, які мають посвідку на проживання в інших країнах ЄС й їдуть через Польщу транзитом; люди з довідкою про щеплення від СOVID-19 та деякі інші групи (деталі на сайті прикордонної служби Польщі).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі продовжили жорсткий карантин до кінця січня