facebook

Які безкоштовні медпослуги може отримати пацієнт з COVID-19

Які безкоштовні медпослуги може отримати пацієнт з COVID-1

 

Стало відомо, на які безкоштовні медичні послуги може розраховувати пацієнт з підозрою або підтвердженим COVID-19. Всі вони передбачені Програмою медичних гарантій у 2021 році.

Подробиці оприлюднила прес-служба Національної служба здоров’я, передає Народна правда.

Так, пацієнти можуть отримати первинну медичну та амбулаторно-поліклінічну допомогу. Українці з підозрою на COVID-19 можуть пройти тестування у свого сімейного лікаря і отримати консультації щодо лікування легкої форми захворювання COVID-19, яка лікується в домашніх умовах під наглядом сімейного лікаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також хворі можуть розраховувати на екстрену медичну допомогу в разі критичного стану. Йдеться про випадки, коли у людини спостерігаються ускладнене дихання, дихальна недостатність, підвищення температури вище 38 градусів, що погано піддається корекції, раптове погіршення стану.

“Приїхавши на виклик, медики швидкої оцінюють стан пацієнта. Якщо є необхідність, транспортують до лікарні, відповідну в регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусом. Якщо пацієнт не потребує госпіталізації, йому нададуть необхідну медичну допомогу на місці і рекомендації по самоізоляції”, – зазначено в повідомленні.

До безкоштовного пакету послуг лікування пацієнтів з COVID-19 входить:

тестування на COVID-19;

лабораторне та інструментальне дослідження;

медичну допомогу відповідно до галузевих стандартів;

киснева підтримка, інтенсивна терапія за необхідності;

медикаментозна терапія і знеболювання при необхідності тощо.

“Всі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19 включені в тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних установ. Залишок ліків для боротьби з COVID, наявні в лікарнях і аптеках, доступний для перегляду на сайті НСЗУ”, – стверджують у відомстві.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Які безкоштовні медпослуги може отримати пацієнт з COVID-19