facebook

В Чехії суд виніс вирок 18-річному водію, внаслідок ДТП якого загинула 16-річна дівчина

В Чехії суд оголосив вирок 18-річному водію за 20 місяців за гратами, за спричинене ДТП у якому загинув 16-річний пасажир транспортного засобу, та ще одна дівчина серйозно травмувалась.


Повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на “Novinky.cz”

Коли суддя оголошував вирок 18-річному підсудному, хлопець втупився поглядом в землю. Повідомляється, що трагічна ДТП була вчинена минулого року, у ній загинула молода людина з Домажліць.

Відповідно до рішення Домажліцького суду, яке було оголошено в понеділок 18 січня, винуватця ДТП позбавили права кермувати транспортним засобом, протягом 8 років. Також він зобов’язаний виплатити грошові компенсації сім’ям постраждалих.

Місце трагічної ДТП, в якій загинув 16-річний пасажир / фото novinky.cz
За словами судді Яна Швіглера, підсудний з надмірною швидкістю в’їхав у поворот, де після заносу він повернув убік у протилежному напрямку та зіткнувся з автомобілем, що наближався.

“У нього не було причин поспішати, проте він їхав із абсолютно непропорційною швидкістю, що враховуючи погодні умови, коли засипало дорогу і вона була слизька, являлось цілковитою азартною грою з людськими життями. Будучи водієм, він діяв безвідповідально і завдав страждань ще двом сім’ям. Його діям немає виправдання”, – заявив Швіглер.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також зазначив, що відповідач мав водійські права менше чотирьох місяців. “Сідати за кермо – це не просто розваги, але важливо дотримуватися правил дорожнього руху. Водійське посвідчення – це відповідальність, і якщо хтось поводиться не так, як слід, це може мати непоправні наслідки, як у цій справі”, – продовжив суддя.

“Я усвідомлюю, що водій є молода людина, яка жила доброчесно. Але з іншого боку, зважаючи на обставини аварії та зокрема, трагічний наслідок, призначення умовного покарання було б відмовою від справедливого судового розгляду. Це також урок для інших водіїв, поводитись відповідно до правил дорожнього руху”, – додав Швіглер.

Нагадуємо, ДТП трапилось 22 грудня 2019 року близько восьмої вечора. Підсудний їхав на Peugeot 406 по дорозі третього класу від Драженова до Жданова. З ним у машині їхали ще троє людей, 16-річний молодик та дві дівчини-однолітки. Один з пасажирів загинув на місці події, ще одного госпіталізували з серйозними травмами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Чехії суд виніс вирок 18-річному водію, внаслідок ДТП якого загинула 16-річна дівчина