facebook

Чи будуть продовжувати локдаун в Україні і які будуть заборони з 25 січня (всі подробиці)

Скоро завершується локдаун, який діє в Україні з 8 до 24 січня включно. Які плани у влади і які обмеження будуть з 25 січня − повідомляє Апостроф.

Чи продовжать локдаун

Уряд не бачить необхідності у продовженні посиленого карантину. Дія локдауну завершиться в 00:00 25 січня, після чого Україна повернеться до обмежень “помаранчевої” зони. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Адаптивний карантин буде діяти в Україні до 28 лютого, однак Кабмін має намір в черговий раз продовжити його термін до 31 березня 2021 року.

“З 8 до 24 січня у нас встановлений так званий карантин зимових канікул. Його ключова мета − обмеження мобільності населення. З 25−го ми перейдемо, ймовірно, до “помаранчевої” зони, яка діяла до введення цих правил”, − зазначив Шмигаль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, потреби продовжувати жорсткі карантинні заходи довше, ніж до 24 січня, немає.

“Поточний карантин введений до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла”, − зазначив прем’єр.

З 25 січня Міністерство охорони здоров’я планує перевести режим на карантин з іншими обмеженнями, більш ослабленими. Їх визначать залежно від епідеміологічної ситуації в країні.

Продовжувати жорсткі заборони не планують. За словами Степанова, це нелогічно, дивлячись на рівень захворюваності коронавірусом. Продовження локдауну можливе лише в разі різкого зростання заражень − від 30 тисяч хворих на добу. Але це також залежить і від заповнювання лікарень.

Міністр зазначив, що логіка нинішнього локдауну − це зменшення контактів після новорічних і різдвяних свят, коли потенційно сталося масове інфікування людей.

Правила карантину з 25 січня

З понеділка під забороною будуть масові заходи з кількістю учасників понад 20 осіб, при цьому обов’язково соціальне дистанціювання.

Кінотеатри та театри зможуть працювати при заповнюваності залів не більше 50% місць для сидіння.

Перестане діяти заборона на роботу ТРЦ, непродовольчих магазинів та ринків, закладів побутового обслуговування.

Обслуговування відвідувачів в кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування буде дозволено з 07:00 до 23:00 з забороною проведення розрахункових операцій після 22:00. В інші години можливо тільки здійснення замовлень на винос.

Крім того, в закладах громадського харчування будуть діяти правила дистанціювання: розсадження гостей − не більше 4 повнолітніх за столом, дистанція між столами − від 2 метрів.

Залишається під забороною діяльність розважальних закладів − дискотек, нічних клубів, закладів харчування з організацією дозвілля.

Відкриються спортзали, фітнес−центри, басейни, але з обмеженням відвідувачів − не більше 1 людини на 20 кв.м.

Громадський транспорт продовжить працювати з існуючими обмеженнями кількості пасажирів за кількістю місць для сидіння.

Діяльність об’єктів, які надають послуги з розміщення, буде заборонена, за винятком готелів.

Під забороною залишається проведення планових госпіталізацій, крім паліативної допомоги, лікування онкологічних хворих, допомоги вагітним і невідкладної допомоги.

Все так само буде заборонено залишати місця самоізоляції, обсервації, перебувати в громадських місцях без маски, що прикриває рот і ніс, а також без документів, що засвідчують особу.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи будуть продовжувати локдаун в Україні і які будуть заборони з 25 січня (всі подробиці)