facebook

Українська письменниця назвала закон про мову “опухлим лімфовузлом”, а його захисників – “фашистами”

Українська письменниця назвала закон про мову “опухлим лімфовузлом”, а його захисників – “фашистами”
Скандальна письменниця і перекладачка Євгенія Більченко висловилася проти закону про українську мову, оскільк вважає його “черговим опухлим лімфовузлом на тілі онкохворої американської колонії”.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. На думку української письменниці, порушувати варто інші питання у країні.

“Гниють економіка, регіональна і зовнішня політика, культура та освіта, медицина. У квартирах–холодно, в кишенях – порожньо, тарифи–вище даху, учні плутають Мілан з Нью-Йорком (причому, Нью-Йорк-це країна!), вуличні етнорадикали керують урядом, зовнішні глобалістичні сили керують вуличними радикалами. А цей закон–лише ланка в ланцюзі, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії”,–зазначила Більченко.

На її думку, таким чином Україна нібито прирікає себе на лузерство і випрошування того, що і так їй належить.

В іншому своєму пості Більченко назвала українців, які в коментарях заступилися за закон про мову, “фашистами”.

“Мова тут – ні до чого. За зовнішнім маркером знакової сфери ховається щось більш глибинне і страшне. Це–глибше мовних норм і страшніше вуличного побиття. Ім’я йому–”звичайний фашизм”. Він–в думках, в почуттях, в несвідомому”,– зазначила вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що 16 січня вступила в силу стаття 30 закону про мову, яка зобов’язує сферу обслуговування повністю перейти на державну мову. Документ передбачає штрафні санкції до порушників.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Євгенія Більченко заявляла, що розчарувалася в Революції Гідності. Також, на її думку, в Україні склалася установка на російського “агресора”, а на Донбасі немає російських найманців.

Після цього в Одесі активісти зірвали її творчий вечір.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українська письменниця назвала закон про мову “опухлим лімфовузлом”, а його захисників – “фашистами”