facebook

Професорка з Драгоманова, яка критикувала мовний закон, заявила про погрози

Професорка Національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенія Більченко, яка критикувала закон про українську, заявила про погрози.

В інтерв’ю Сегодня викладачка сказала, що її погрожують вбити і що вона вже звернулася до поліції:

“Її [заяву] зареєстровано і внесено до реєстру. Я відсканувала понад 50 таких погроз, які просто механічно взяла з потоку в 3-4 тисячі коментарів. У них йдеться про погрози моєму життю та здоров’ю. Я вже не кажу про образливі коментарі. Це прямі погрози життю. Пишуть, що хочуть дізнатися мою адресу, прийти до мене і, очевидно, вбити”.

Більченко додала, що критиці піддалася не лише вона, а й її близькі та студенти, які її відкрито підтримують: за словами жінки, “їх просто доводять до істерик”.

“Якщо мене звільнять, буде суд. Ми будемо з’ясовувати, на якій підставі це зроблено, за якою статтею, і як це координується з Конституцією і правами людини. А якщо мене не звільнять, буду продовжувати культурно-громадянський спротив у тому, що стосується конституційних прав усіх інших громадян країни”,-сказала вона.

Пізніше Більченко повідомила в своєму Facebook, що засідання Вченої ради Драгоманова, на якому мало вирішуватися питання про її звільнення, скасували: вони з адвокатом склали лист з проханням “не порушувати законодавство і не робити процес таємним”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Професорка університету імені Драгоманова Євгенія Більченко спровокувала скандал в Мережі, розкритикувавши закон про українську мову і назвавши його «опухлим лімфовузлом в тілі онкохворої американської колонії».

Пізніше вона звернулася до президента Володимира Зеленського, заявивши, що їй морально і фізично погрожують і що в університеті «мають намір звільнити її на підставі політичних поглядів».

25 січня Більченко опублікувала пост, в якому розповіла, що поговорила з ректором Драгоманова Віктором Андрущенком, і той заявив, що не збирається її звільняти.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав правоохоронні органи відреагувати на антиукраїнські заяви Більченко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Професорка з Драгоманова, яка критикувала мовний закон, заявила про погрози