facebook

Карантин, день 325. Україна опинилась серед країн з найгіршою реакцією влади на пандемію

Україна посіла 90-те місце із 98 можливих у рейтингу країн світу за ефективністю реакції влади на пандемію COVID-19. Поруч, на 91-му місці розмістився сумнозвісний Оман. Також серед лузерів Панама, Болівія та Сполучені Штати.

Про це йдеться в дослідженні Австралійського інституту Льове, для якого використали дані із серії “Наш світ у даних”, яку ведуть дослідники з Оксфордського університету та неприбутковоїлабораторії даних глобальних змін.

Автори встановлювали за допомогою 6 показників ефективність реакції влади на пандемію протягом 36 тижнів після виявлення у країні 100 випадків зараження.

За 6 показниками ефективності кожна із 98 країн отримала рейтинг від 0 до 100. Лідером рейтингу стала Нова Зеландія з результатом у 94,4, влада якої миттєво відреагувала на початок пандемії і запровадила всі необхідні заходи безпеки. На 2-му місці–В’єтнам, а на 3-му–Тайвань. Також до першої п’ятірки увійшли Таїланд і Кіпр. У десятці кращих опинилися Руанда, Ісландія, Австралія, Латвія та Шрі-Ланка.

Росія на 76-му місці, Польща на 65-му, а Словаччина – на 22-му.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найгірше відреагувала Бразилія. У самому низу рейтингу також опинилися США, Іран, Колумбія та Мексика. Китай вилучили через відсутність даних про кількість тестувань.

Нагадаємо, Україна увійшла до 15 країн, які першими у світі отримають ковід-вакцини від COVAX.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Карантин, день 325. Україна опинилась серед країн з найгіршою реакцією влади на пандемію