facebook

День богині Лади: найкращий час залучити щастя і кохання

Слід зазначити, що мова йде всього лише про старослов’янські звичаї та традиції і як до них ставитися, кожен вирішує сам.

30 березня наші предки відзначали Ладодень – день слов’янської богині любові, красу і сімейного благополуччя Лади. У цей день кожен міг попросити у неї допомоги, і особливо прихильна вона була до молодих дівчат і жінок.

Лада – дружина Сварога, бога-коваля, який був символом чоловічого начала у стародавніх слов’ян. Вона вважалася верховною богинею жіночого пантеону, уособленням любові до всього живого. Сама чуйна з богинь. Саме від її імені пішли такі слова як «лад», «налагодити».

У цей день було прийнято майструвати обереги для дому.

Що потрібно зробити в цей день?
В знак поваги до богині і, щоб отримати її розташування потрібно дотримуватися простих правил:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Не брехати. Лада просто терпіти не може брехні. Тому звертаючись до богині за допомогою постарайтеся бути чесним в першу чергу з самим собою. Ви просите чогось бо вам дійсно це потрібно, або для того, щоб щось комусь довести, пустити пил в очі. Якщо в цей день ваші помисли і язик будуть чисті від брехні, богиня обов’язково вас почує і допоможе.

Не їсти м’яса. Богиня була покровителем всього живого, лісові звірі й птахи були її друзями і помічниками. Тому в цей день рекомендується утриматися від тваринної їжі.

Підтримувати порядок. Якщо в цей день у вашому будинку буде бруд і безлад, богиня сімейного вогнища вважатиме це неповагою до неї і не стане вам допомагати. Тому перш, ніж попросити у Лади про підтримку, зробіть генеральне прибирання.

Дарувати любов. Проявляйте любов і турботу до близьких, рідних і навіть незнайомих людей.

Не сваріться. Будьте терпиливі. Навіть якщо хтось сказав вам грубе слово, не вступайте в конфлікт.

Щоб забезпечити собі захист і підтримку богині, залучити в свій дім щастя, любов і благополуччя в цей день за старих часів господиня будинку робила оберіг Лади: в мішечок з червоної тканини містилися камінь агат, весняні квіти і моток кольорових ниток і читалися певні «чарівні» слова.

Після цього мішечок поміщали на самому видному місці в будинку, а при переїзді забирали з собою, щоб не залишити разом з ним своє щастя і благополуччя. Любові вам і гармонії!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

День богині Лади: найкращий час залучити щастя і кохання