facebook

В Україні готуються послабити карантин: кому пощастить і які обмеження будуть діяти

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в деяких регіонах України, де спостерігається низька захворюваність на коронавірус, карантин можуть послабити до рівня жовтої і зеленої зон.

 

“Апостроф” розбирався, коли можуть послабити карантин і які обмеження будуть діяти.

За словами Шмигаля, рішення про повернення України до адаптивного карантину буде прийнято в найближчі дні, оскільки жорсткі карантинні обмеження дозволили знизити рівень захворюваності на коронавірус.

“Епідеміологічна ситуація дозволяє повернутися до моделі адаптивного карантину, коли в регіонах будуть встановлюватися різні рівні епідеміологічної небезпеки. У найближчі дні уряд прийме відповідне рішення”, – зазначив прем’єр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шмигаль наголосив, що в даний час лікарні забезпечені всім необхідним, там знаходиться на лікуванні до 18,3 тис. госпіталізованих, тоді як в грудні в медичних закладах перебувало понад 28 тис. осіб з діагнозом або підозрою на COVID-19.

Які обмеження діють в Україні зараз
25 січня Україна повернулася до карантинних обмежень, які діяли в грудні, вони будуть дійсними до 28 лютого і включають заборону на:

відвідування навчальних закладів групами більше 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.
відвідування навчальних закладів у разі, коли на самоізоляції є близько 50% учнів і персоналу навчального закладу.
проведення у навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу і в присутності відвідувачів.
проведення планових госпіталізацій (крім паліативної допомоги, допомоги при пологах, новонародженим, лікування онкохворих, високоспеціалізованої медичної допомоги та іншої невідкладної медичної допомоги).
проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.
прийом відвідувачів у музеях, на виставках, у галереях, якщо в залах присутні більше ніж одна особа на 10 кв. м.
проведення масових культурних (зокрема концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, в яких бере участь понад 20 осіб, з недотриманням дистанції в 1,5 м між учасниками (виняток – офіційні і професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату і заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади).
роботу кінотеатрів і установ культури з наповненістю більше 50% місць одного залу.
перевезення в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж є місць для сидіння (крім метро).
проведення дискотек, роботу нічних клубів і закладів громадського харчування з організацією дозвілля.
розміщення в закладах харчування більше 4 повнолітніх осіб за столом і коли відстань між столами менше 2 м.
роботу суб’єктів господарювання, в яких працівники не забезпечені масками, не нанесено маркування по дистанції між клієнтами в 1,5 м, а відвідувачі не мають правильно одягнутих засобів індивідуального захисту.
перетин кордону іноземцям без наявності поліса страхування (з окремими винятками).
релігійні заходи: в приміщенні – при присутності більше ніж однієї людини на 5 кв. м; на відкритому повітрі – при недотриманні дистанції в 1,5 м між присутніми.
роботу громадського харчування від 23:00 до 07:00 (крім доставки і замовлень на винос), проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00.
перебування в громадському транспорті і в громадських будівлях і спорудах без маски, а також перебування на вулиці без документів, що засвідчують особу.
самовільне залишення місця ізоляції або обсервації.
діяльність установ з розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних установ).
роботу спортивних залів і фітнес-центрів, якщо в них знаходиться більш ніж одна особа на 20 кв. м.
відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також пунктів розміщення біженців.
перетин КПВВ на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО і Криму іноземцями без наявності поліса страхування (з окремими винятками).
відвідування сторонніми особами установ соцзахисту, в яких знаходяться окремі категорії громадян (літні люди, ветерани війни, особи з інвалідністю, психічними порушеннями і т.д.).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні готуються послабити карантин: кому пощастить і які обмеження будуть діяти