facebook

В Україні повернуть перевірки бізнесу

Кабінет Міністрів 3 лютого затвердив постанову, згідно з якою будуть скорочені терміни обмежень у частині мораторію на проведення деяких видів перевірок.

 

Зі свого боку заборона на проведення документальних перевірок фізичних осіб підприємців залишається незмінною. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.
Надається дозвіл на проведення перевірок, зокрема:

тимчасово зупинених і незавершених документальних та фактичних перевірок, які були розпочаті на дату введення мораторію;

документальних перевірок суб’єктів господарювання реального сектора економіки, які за даними аналітичної системи проводять ризикові операції та опрацьовуються в межах роботи Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

документальних перевірок щодо дотримання граничних термінів надходження товарів за імпортними операціями і/або валютної виручки за експортними операціями;

позапланових документальних перевірок, необхідність проведення яких виникла за результатами розгляду скарг на дії або бездіяльність контролюючих органів щодо неправомірного нарахування грошових зобов’язань платників податків.

“Мораторій на виконання державою контрольної функції в податковій сфері був виправданий на початку карантинних заходів COVID-19, коли бізнес був майже зупинений у зв’язку із жорстким карантином. Але з кожним днем відсутність контролю за сплатою податків з боку держави стає все більш деструктивною не тільки для бюджету, а й для бізнесу, який працює чесно”, – пояснює заступниця міністра фінансів Світлана Воробей.

Вона повідомила, що несплата податків значно зменшує шанси на отримання допомоги тим, хто в умовах пандемії найбільше її потребує і тим, хто сам собі допомогти не в змозі – пенсіонерам, інвалідам і тимчасово безробітним.

“Отже помірне надання дозволу на проведення деяких видів податкових перевірок – це не збільшення тиску на бізнес, а відновлення можливості забезпечити рівні умови ведення бізнесу для всіх”, – підсумувала Воробей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні повернуть перевірки бізнесу